- Reklamlar -
Home Listeler 2012 Yılından Kaçırmış Olabileceğiniz Filmler!

2012 Yılından Kaçırmış Olabileceğiniz Filmler!

Geriye doğru gidip araştırma yaptıkça ‘aaa bu film çıkalı 3 yıl mı olmuş yia’ dedim dedim film ayıkladım. Az duyulmuş, kıyıda köşede kalmış, hakkı verilmemiş gariban ama muhteşem 2012 filmlerini listeleyelim dedik. Zamanda yolculuk yapmak çok keyifli! O çok bildiğiniz Alacakaranlık, Skyfall ya da Buz Devri gibi filmler tabi ki listede yok. Bu listenin amacı farklı bir kere. Haydi bir göz atalım. (Liste spontane sıralanmıştır, iyiden daha da iyiye gibi düşünülmesin.)

2012 Yılından Kaçırmış Olabileceğiniz Filmler!

10 Blancanieves

IMDB puanı 7.5 olan bir film ile başlayalım. Film çekimlerine 2005 yılında başlanmış ve 2012 yılında gösterime girdi. Bir İspanyol filmi olan Blancanieves, sessiz ve siyah beyaz bir yapım. Enteresan değil mi.? Üstelik İspanya’nın Oscar’ı olarak bilinen Goya Ödülleri’nde 18 dalda adaymış ve bir çok ödülü de kucaklayıp gitmiş. Film ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ hikayesini yerel ögelerle birleştirip anlatıyor ve oldukça da keyifli. Pablo Berger‘in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği filmin baş rollerinde Macarena García ve Maribel Verdú yer alıyor.

9 Jagten

Dilimize Onur Savaşı olarak çevrilen ve gözden kaçırmış olabileceğinizi düşündüğüm ikinci film, BAYAĞA İYİ FAKAT! Film 2012’de Filmekiminde gösterildi. IMDB puanı 8.1 olan filmin baş rolünde Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kucaklayan Mads Mikkelsen var. Onur Savaşı, Danimarka’yı 2014 Akademi Ödülleri’nde yabancı dilde en iyi film kategorisinde temsil etmesi için seçilmişti öyle diyeyim.. Thomas Vinterberg’in yönetmen koltuğunda oturduğu film, ufak bir yalanla hayatların nasıl değişebileceğini gözler önüne seriyor.

8 Anna Karenina

Hakkını veremediğimiz dönem filmi Anna, IMDB puanı 6.6 da kalmış ama gönlümüzün 7.2 puanlısı. Yönetmenliğini Joe Wright‘ın üstlendiği filmi Tolstoy‘un ölümsüz romanından uyarlayan isim Oscar ödüllü Tom Stoppard. Keira Knightley‘i baş rolde gördüğümüz filmin en çekici yanı kostüm ve sahne dekorları. İ NA NIL MAZ! Konu ise romandan bildiğimiz üzere, Anna’nın kocasına karşılık seçtiği aşkı..

7 Looper

IMDB puanı 7.5 olan aksiyon ve macera yüklü film, 2012’nin en’lerindedir. Rian Johnson‘ın yazıp yönettiği bilim kurgu aksiyonunun baş rollerini Joseph Gordon-Levitt, aksiyonun vazgeçilmez ismi Bruce Willis ve Emily Blunt paylaşıyor. Yıl 2072 ve artık zamanda yolculuk yapmak mümkün hem de legal. Ama bir şekilde bu bir ticaret haline geliyor ve yasadışı örgütler zamanda yolculuğu kullanarak birilerini öldürmeye başlıyorlar. 2042 yılında yaşayan Joe’nun karşısına bir gün kendisini öldürmek için gelen yaşlı Joe çıkana kadar her şey yolunda gidecektir.

6 Les Miserables

Ünlü yazar Victor Hugo’nun aynı isimli ünlü edebiyat klasiğinden uyarlanan Les Miserables (Sefiller), Jean Valjean‘ın ölümsüz hikayesini beyaz perdeye taşıyor.IMDB puanı 7.6 olan film, belki gözden kaçmış olabilir fakat en iyi performans ve uyarlamalardan biridir. Oscarlı Tom Hooper’ın yönetmenliğinde çekilen filmin baş rollerinde; Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter ve Amanda Seyfried gibi ünlü isimler var.

5 Cosmopolis

IMDB puanı 5 olan ama benim nedense sevdiğim bir yapım. David Cronenberg‘in Don DeLillo‘nun romanından uyarladığı filmin baş rolünde Robert Pattinson var. (Hayır Pattinson var diye seviyorum demiyorum.) 28 yaşındaki milyoner Eric Packer  limuziniyle Manhattan’da bir iş için “şehre” inerken, birkaç insanla tanışır ve hayatı değişir.

4 Amour

IMDB puanı 7.9 olan Aşk, aldığı puanı bir hayli hak eden ama duyulmadan yitip giden yapımlar arasında. Bazen sadece oturup ağlamak için film izleriz, bu da onlardan. Jean-Louis Trintignant ve Emmanuelle Riva‘nın baş rolleri paylaşıyor ve yönetmen koltuğunda  Michael Haneke var. Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir fakat bir ün Anne’in geçirdiği kriz dolayısıyla felç olur. Şimdi aşkları tekrar tekrar sorgulanacaktır.

3 Le Tableau 

Tatlılıkta ve yaratıcılıkta sınır tanımayan Fransız yapımı animasyon, bence dillere destan olmalıydı. Jean-François Laguionie yönetmenliği üstleniyor ve IMDB puanı 7.3. Konusu şu şekilde; boyanması bitmiş Toupins, birkaç rengi eksik kalmış Pafinis ve sadece eskiz çizgilerinden ibaret Reufs bir tablodaki üç karakterdir. Fakat ressam tabloyu yarım bırakıp gitmiştir. Bunun sebebini bulmak da bu üç küçük karaktere düşer.

2 The Master

Senaryosu ve yönetmenliği, Kan Dökülecek filmi ile Oscar adaylığı da olan Paul Thomas Anderson’a ait olan filmin baş rollerini Philip Seymour Hoffman ve Joaquin Phoenix paylaşıyor. IMDB puanı 7.1 olan yapım, Amerikan yapımı bir dram. 1950’li yıllara giden yapım, The Cause tarikatının din temelli faaliyetlerinin Amerika çapında yayılmaya başlamasını ele alıyor.

1 The Perks of Being a Wallflower

Dilimize Saksı Olmanın Faydaları çevirisi ile gelen ve IMDB puanı 8.1 olan yapım, gerçekten izlemeye değer. Bunun en büyük sebebi ise, birçok konuyu birçok açıdan ele alıp sorgulatması. Listenin en iyi filmini tesadüfen en sona saklamışım. Amerikalı romancı Stephen Chbosky‘nin kendi kitabından sinemaya uyarladığı film aslında bir büyüme hikayesi. Baş rollerde Ezra Miller, Logan Lerman ve Emma Watson’ı izliyoruz.

beğeni satın al
Exit mobile version