- Reklamlar -
Home Listeler 2013 Yılından Kaçırmış Olabileceğiniz Filmler

2013 Yılından Kaçırmış Olabileceğiniz Filmler

Popüler filmler okey fakat önemli olan çok duyulmamış, kıyıda köşede kalmış ama hakkını verip IMDB puanı 7 altına düşmemiş filmleri izlemiş olmak. Şimdi size The Wolf of Wall Street desem, hemen ‘ne hayattı bee’ diyerek gireceksiniz olaya. Ya da Hobbit desem, ‘yok artık izlemeyen mi kaldı?’ olacak. O yüzden en temizi bu filmler kadar duyulmamış ama on numara olan filmleri listelemek. Hazırsanız başlayalım.

İşte 2013 Yılından Çok Duyulmamış Fakat Efsane Olabilecek Filmler

10 Ender’s Game

2070 yılında geçen ve  fütüristik bir film olan Ender’s Game, oldukça sürükleyici ve bir o kadar da etkili. En sevdiğim filmler sürprizli olanlar ve bu film de onlardan biri. Aslen çocuk karakterlerin baş rolü üstlendiği yapımda, dünyayı bir uzaylı saldırısından kurtarma girişimi anlatılıyor. Dilimize Uzay Oyunları olarak çevrilen yapımın yönetmenliğini Gavin Hood yapıyor. Baş rollerde ise; Harrison Ford, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld gibi isimler yer alıyor. Uzaylı filmlerini seviyorsanız kötü bir tercih olmaz. 

9 Rush

Zafere Hücum olarak çeviri yapılan filmin baş rolünde Thor olarak bildiğimiz Chris Hemsworth var. Formula 1 yarışlarını seviyorsanız, IMDB puanı 8.2 olan bu filmi kaçırmayın derim. Aksiyon ve dramı bir arada yaşatan film, 2 yarışçının hem özel hayatlarını hem de pistteki çekişmelerini anlatıyor. Peter Morgan‘ın yazdığı ve Ron Howard’ın yönettiği film aksiyon severler için birebir. 

8 Filth

2013’te vizyona girmiş ama hak ettiğini bulamamış bir filmle daha karşınızdayız. IMDB puanı 7.1 olan film, dünyayı sadist bir polisin gözünden anlatan bir uyarlama.  Irvine Welsh‘in en iyi romanını beyaz perdeye uyarlamışlar ve hikaye de oyunculuk da gayet yerinde olmuşJon S. Baird yönetmen koltuğuna yerleşmiş ve James McAvoy, Jamie Bell, Eddie Marsan var. 

7 The Best Offer

Bana göre listenin en parlak filmi olan The Best Offer’ın, baş rollerinde Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür edesim var, mükemmel oyunculuk. IMDB puanı 7.8 olan filmde, Virgil Oldman’ın hikayesi konu ediliyor. Virgil Orta Avrupalı bir antikacı ve sanat adamıdır. Tabloları yöneticiliğini yaptığı açık arttırmalarda oyunlarla uygun fiyata ele geçiriyor. Claire ise 200 yıllık büyük bir villada tek başına yaşayan bir genç kızdır ve evinde bir çok tarihi eser vardır. Kadın mı daha zeki erkek mi, göreceğimiz filmi şiddetle tavsiye ediyorum.

6 Prisoners

Filmin afişini görünce filmi izleyesimiz gelmiyor mu? Benim geliyor, sizi bilmem. IMDB puanı 8.1 olan filmin yönetmenliğini Denis Villeneuve yapıyor. Türkçeye Tutsak olarak çevrilen filmim konusu çok basit. Çocuğunu kaybeden bir baba, ve hiç bir şey yapmadan duramayıp olaya müdahale edişi. Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis gibi isimlerin baş rolleri paylaştığı yapım, polisiye ve aksiyon tutkunları için birebir. Filmin incelemesini de şuradan okuyabilirsiniz.

5 The Wind Rises

Hayao Miyazaki‘nin yönetmenliğini üstlendiği yapım, uçaklara bir hayli ilgili olan ve bir gün uzman bir uçak tasarımcısı olmanın hayallerini kuran başkahraman Jiro‘nun hikayesini ele alıyor. Hayallerini gerçekleştirmek için bir uçak firmasına giren Jiro‘nun hayatı İkinci Dünya Savaşı’nın başlaması ile değişecektir. Dram işleyen animasyonlar hep ilgimi çekmiştir ve bu da izlenilirse pişman olunmayacak olan bir yapım.

4 Captain Phillips

Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman gibi isimlerin baş rollerini paylaştığı ve yönetmen koltuğunda Paul Greengrass‘i gördüğümüz yapım, sesi fazla duyulmasa da IMDB’den 7.9 puan kapmıştır. Film Kaptan Richard Phillips’in ve MV Maersk Alabama kargo gemisinin 2009 yılında Somalili korsanlar tarafından kaçırılmasını konu ediyor.  

3 The Book Thief

Kitaplarla aşk yaşayanlar için ideal film nedir derseniz, buyurun.  Brian Percival‘ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve baş rollerini  Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson‘ın üstelendiği yapım, savaş ve dram sevenler için iyi bir alternatif. IMDB puanı 7.6 olan filmde; Liesel Meminger’ın 9 yaşındayken Almanya’da işçi sınıfına ait insanların yaşadığı bir mahallede evlat edinilmesinden itibaren yaşadıkları anlatılıyor. Filmin incelemesi için tıklayın!

2 Saving Mr. Banks

Listenin ikinci Tom Hanks’li filmi olan yapım, IMDB den 7.5 almış. Disney’in klasikler arasına girmiş filmi “Mary Poppins”in ortaya çıkış sürecini ve “kamera arkasını” ele alan filmin senaryosu Sue Smith ve Kelly Marcel ikilisine ait. Filmde tabi ki Walt Disney’i ise Tom Hanks canlandırıyor. Film ‘En İyi Film Müziği’ kategorisinde Oscar ödülüne aday gösterilirken başroldeki Amma Thompson, Altın Küre ödüllerinde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne aday gösterilmişti.

1 The Past

IMDB puanı 7.9 olan ve konusu itibariyle hiç de fena sayılmayan yapımın yazar ve yönetmeni Asghar Farhadi. 4 yıllık ayrılıktan sonra karısı Marie’nin çağırması üzerine Ahmad, Tahran’dan Paris’e döner. Geliş amacı boşanma davasıyla ilgili belgeleri tamamlamaktır fakat fark eder ki kızı ile eşinin arası hiç iyi değildir. Ahmad bunu düzeltmeye çalışacak ve bu sırada hiç bilmediği şeyler öğrenecektir. Baş rollerde  Bérénice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa’yı görüyoruz. 

beğeni satın al
Exit mobile version