- Reklamlar -
Home Listeler 2014 Filmleri Arasından Iskalamış Olabileceğiniz 20 Film

2014 Filmleri Arasından Iskalamış Olabileceğiniz 20 Film

2014 filmleri deyince bile bir garip olmadınız mı? Ben de bir ‘biz hangi yıldayız ya?‘ soru işareti oluştu. Neredeyse 2016’ya gireceğimiz şu vakitlerde, birbirinden şahane, kıyıda köşede kalmış, dikkat çekmeden kaybolup gitmiş ya da büyük yankı uyandırıp dikkatten kaçmış filmleri listeleyelim dedik. Buyurun lafı çok da uzatmadan sıralamaya başlayalım. Filmler en az izlenilesi olandan en çok izlenilesi olana göre listelenmemiştir. Tam tersi olarak da listelenmemiştir. Tamamen uydurma bir sıralama yapılmıştır. Teşekkürler. Haydi:

İşte 2014 Filmleri Arasından Iskalamış Olabileceğiniz 20 Film

20 Phoenix- Yüzündeki Sır

Alman sinemasının önde gelen isimlerinden Christian Petzold‘un yazıp yönettiği filmin baş rolünde, Nina Hoss bulunuyor. Film ülkemizde vizyona 10 Temmuz 2015′te girdi, biliyoruz. Fakat yapım yılı 2014 yani biz biraz geç kaldık. Nelly Lenz, 2. Dünya Savaşı sonunda esir olduğu toplama kampından özgürlüğüne kavuştuktan sonra, aldığı kurşun yarası sonucu tamamen değişen yüzü için ciddi bir estetik operasyon geçirmek durumunda kalır. Nelly, her şeyin savaştan öncesi gibi olduğunu düşünmek ister; ancak bu mümkün değildir. Mükemmel oyunculuk ve iyi bir hikaye isterseniz, bir tadın derim.

19 Song of the Sea -Denizin Şarkısı

Tomm Moore‘un yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu Will Collins‘e ait. Ben ve Saoirse küçük bir adanın tepesinde babalarıyla birlikte yaşayan iki kardeştir, ancak daha sonra babaanneleri ile birlikte daha güvenli bir yere taşınırlar. Ben, bir gün kız kardeşinin bir şarkısıyla tüm büyülü varlıkları serbest bırakabilecek bir deniz perisi olduğunu fark eder ve başlar olaylar.. 1 buçuk saatlik yapımın çok eğlenceli ve sevimli olduğunu söylemeden geçmeyelim.

18 Camp X-Ray – Işın Kampı

Peter Sattler‘ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği filmin baş rolünde güzel yıldız Kristen Stewart yer alıyor. Ona eşlik eden isimler ise Peyman Moaadi ve Lane Garrison. Genç ve güzel bir kadın olan Amy Cole, yaşadığı küçük kasabayı sıkıcı bulmaktadır ve sırf buradan kurtulmak için orduya yazılır. Amy, görev yerinin Irak olacağını düşünür ancak ordu Amy’yi  Guantanamo’ya gönderir. Amy görev yerine gittikten sonra, burada sekiz yıldır hapis yatmakta olan genç bir mahkumla arasında değişik bir ilişki başlar.

17 The Normal Heart

Tiyatro oyunu The Normal Heart‘ın televizyon filmi uyarlaması olan yapıtta 80’li yıllarda salgın şeklinde yayılan AIDS virüsüne karşı başlattığı kampanyayla dikkat çeken aktivist yazar Ned Weeks’in hikayesi anlatılıyor. Ryan Murphy filmin yönetmenliğini üstlenirken, baş rollerde Mark Ruffalo, Julia Roberts, Matt Bomer var. İzlenmeye değer.

16 Calvary – İnfaz

Dram ve komediyi bir arada yaşadığımız bir yapım. Yönetmen koltuğunda John Michael McDonagh otururken, baş rollerde Brendan Gleeson, Chris O’Dowd, Kelly Reilly var. İrlanda’nın küçük bir kasabasında yaşayan James Lavelle iyi kalpli bir rahiptir. Ancak kötü şeylerin iyi insanları bulması teziyle, bir günah çıkarma seansı sırasında hayatı alt üst olur. Kendisini ziyaret eden ve yüzünü göremediği bir adam, bir hafta içerisinde kendisini öldüreceğini itiraf etmiştir. Buyurun cenaze namazına..

15 İtirazım Var

Onur Ünlü´nün yazıp yönettiği film dedektif gibi bir cinayetin izini süren imamın hikayesini anlatıyor. Selman Bulut’un imamı olduğu camide bir cinayet işlenir. İmam Selman Bulut, polisin pek de ilgilenmediği cinayeti çözmek için kolları sıvar. Ancak imamın yöntemleri de kendisi kadar sıra dışıdır. Baş rollerde İsmail abimiz Serkan Keskin, Hazal Kaya, Büşra Pekin gibi isimler yer alıyor. Bu listenin en iyi filmidir kanımca.

14 How to Train Your Dragon 2 – Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin üçlemesinin heyecan verici ikinci filmi bizi yeniden Hıçkırık ve Dişsiz’in dünyasına beş yıl aradan sonra geri götürecek. 2010 yılında izleyiciyle buluşan ‘Ejderhanı Nasıl Eğitirsin’ filminin devam filmi olan yapıtta, Hiccup ve ejderhasının macera dolu öyküsü yeni karakterlerle kaldığı yerden devam edecek. Filmin yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi yine Dean DeBlois üstleniyor. Animasyon severler mutlaka göz atsın.

13 Guardians of the Galaxy – Galaksinin Koruyucuları

Marvel’ın Guardians Of The Galaxy adlı çizgi romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini James Gunn üstlenirken başrol ve seslendirme kadrosunda Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper ve Zoe Saldana gibi isimler bulunuyor. Macera ve aksiyon arayanlar, e hep aksiyon olmaz ama azıcık da gülelim diyenler için idealin de ötesinde olan filmi şiddetle tavsiye ediyoruz.

12 Big Hero 6 – 6 Süper Kahraman

Mükemmel yapım, mükemmel ödül sahibi. Big Hero 6, şu zamana kadarki izlediğiniz bütün animasyonları bir köşeye fırlatıp attıracak kapasiteye sahip. Disney’in yapımcılığını üstlendiği aile animasyonunda yönetmenler ödüllü isimler olan Don Hall ve Chris Williams ikilisi. Filmde hem dostluklar, hem yardımlaşma, hem teknoloji, hem iyilere karşı kötüler durumları yani ne ararsanız var.

11 Lucia de B. – Sanık

Güçlü dayanaklar olmadan; çoğu bebek 7 kişiyi öldürmek ve3 kişiyi de öldürmeye teşebbüsten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan pediatri hemşiresi Lucia de Berk’in gerçek hayat hikâyesini konu alan bir film izlemek ister misiniz? Hem psikolojik gerilim, hem dram. İkisi bir arada. Paula van der Oest’in yönetmenliğini üstlendiği projede Lucia ‘yı Ariane Schluter canlandırıyor.

10 Wild – Yaban

Başrolde Reese Witherspoon‘u izleyeceğimiz filmin yönetmen koltuğunda, geçtiğimiz yıl Dallas Buyers Club ile sinemaseverlerin gönlüne giren Jean-Marc Vallee oturuyor. Cheryl son zamanlarda yaşadığı sorunlun hayat nedeniyle, kendi içsel dünyasını keşfetmek, yaptığı yanlışları anlamak ve hayatını daha yaşanılır kılmak adına 1,100 millik solo bir yürüyüşe çıkmaya karar verir ve filmde bu yolculuk konu edilir.

9 The Judge – Yargıç

Mükemmel değil, ama hikaye olarak izlenmeye değer. Filmi izledikten sonra daha iyi de olabilirmiş dedik. Ama izleyin. David Dobkin’in yönetmenliğini üstlendiği filmin baş rollerinde Robert Downey Jr., Robert Duvall ve Vera Farmiga bulunuyor. Film hakkında çok detay vermekten kaçıyorum, sadece göz atarsanız ‘izleyeyim ben bunu’ dersiniz.

8 Predestination

Beyin yakan filmler arasında ilk üçe rahat girecek olan yapımdır. Çok çok daha yüksek bir puanı hak ettiğini söylemek isterim. Yönetmenler Michael Spierig ve Peter Spierig. Azınlık Raporu’nun karması olacak bir bilimkurgu-gerilim karışımı olan filmi izlemeden geçmeyin. Baş rollerde Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor var.

7 Selma – Özgürlük Yürüyüşü

Değişen Amerika’nın hikayesini anlatan filmin yönetmenliğini Ava DuVernay üstlenirken filmin senaryosu Paul Webb‘e ait. Filmin baş rollerinde David Oyelowo, Tim Roth, Tom Wilkinson, Oprah Winfrey, Martin Sheen, Carmen Ejogo, Cuba Gooding Jr. gibi isimler var. Bu epik ve tarihi filmin yapımcılığında ise “12 Yıllık Esaret / 12 Years A Slave” filminin yapımcıları rol almış. Mutlaka göz atın derim.

6 PK

Rajkumar Hirani‘nin yönetmenliğini yaptığı filmin baş rollerinde Aamir Khan, Anushka Sharma ve Sanjay Dutt yer almakta. PK bir şehirde yabancının başından geçen trajikomik hikayesini konu alıyor. Gittiği her yere kahkaha, ve eğlencenin yanında karmaşa ve akılda kalan sorular götüren PK tatlı ve epik bir aşkın kapılarını bize aralıyor. Kaçıranlar için büyük eksiklik.

5 The Imitation Game – Enigma

Oscar zamanında oldukça fazla konuşuldu ama sizin dikkatinizden kaçmış olabilir diye yazıyoruz. Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing’i filmde Benedict Cumberbatch canlandırırken kendisine Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear ve Allen Leech gibi müthiş oyunculuk sergileyen kişiler eşlik ediyor. İkinci Dünya Savaşı boyunca Alman Enigma kodunun kırılmasında önemli bir rol oynadığı için savaş kahramanı sayılan İngiliz matematikçi ve efsanevî kriptolog Alan Turing’in gerçek hayat hikâyesinden uyarlanmıştır.

4 Kingsman: The Secret Service – Gizli Servis

Yönetmenliğini Matthew Vaughn’un yaptığı filmin senaryosunu Jane Goldman kaleme alıyor. Mark Millar’ın çizgi romanından uyarlanan filmin baş rollerini Colin Firth ve Taron Egerton paylaşıyor. Ben bu filmi kaç kere izledim hatırlamıyorum. Ama ef-sa-ne. Mutlaka izleyin, ıskaladığınıza çok pişman olacaksınız.

3 Whiplash

Tamaaam. Biliyorum “2014 filmleri arasından bunu nasıl kaçırmış olabiliriz diyorsunuz!!” Ama öyle değil.. Eminim aranızdan izlemeyenler çıkacaktır. Böyle iyi bir filmden mahrum mu kalsınlar? Bir tarafta öğrencilerinin korkulu rüyası, konservatuar jazz öğretmeni Terrence Fletcher (J.K. Simmons), diğer tarafta ‘en iyi’ olmayı kafaya koymuş, aşırı hırslı genç öğrencisi Andrew Neyman (Miles Teller). Bakalım bu savaşın sonucu ne olacak.

2 Edge of Tomorrow -Yarının Sınırında

Filmi izlemeye başladığınızda vereceğiniz ilk tepkiyi söylüyorum: ‘Noluyo ya?’ :) Baş rollerini Tom Cruise, Emily Blunt ve Charlotte Riley ‘nin paylaştığı filmin yönetmenliğini Doug Liman üstleniyor. Hikayeden bahsedip sürprizini kaçırmayacağım lakin, filmi mutlaka izleyin. İzleyecek hiçbir şey yok derseniz ve bu filmi izlememişseniz, yazık edersiniz.

1 Gone Girl – Kayıp Kız

Yapımcılarından birinin güzel oyuncu Reese Witherspoon olduğu filmin yönetmen koltuğunda David Fincher oturuyor. Baş rollerde ise Ben Affleck ve Rosamund Pike bulunuyor. Amerika’nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Geri dönmeyince, polisin gözünde kocası Nick tüm şüpheleri üzerine çeker. Bakalım sonrasında neler oluyor..

beğeni satın al
Exit mobile version