- Reklamlar -
Home Listeler 2014 Yılından Kaçırmış Olabileceğiniz 20 Harika Film

2014 Yılından Kaçırmış Olabileceğiniz 20 Harika Film

Sizin de yaşadığınız üzere bazen her filmi takip etmek zor olabiliyor. Diyoruz ki seneye geliyor kesin izleyelim, ama o seneyi ıskalıyoruz ve sonradan film kaybolup gidiyor. Ya da zaman bulup gidip filmi izleyemiyoruz, sonradan da unutulup gidiyor. Bunların arasında birçok harika film de yer alıyor. Bu nedenle biz de 2014 yılından ıskalamış olabileceğiniz fevkaladenin fevkinde filmleri listeledik. Buyurunuz kontrol etmeye.

İşte 2014 Yılından Kaçırmış Olabileceğiniz Harika Film Listesi

20 What We Do In The Shadows

Bir belgesel ekibinin (Taika Waititi, Jemaine Clement, Jonathan Brugh ve Ben Fransham) Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampirin evinde kalmalarının ve vampir olmanın zorulkları ile, yaşadıklarının anlatıldığı film oldukça keyifli. Bana kalırsa What We Do In The Shadows filmini mutlaka izleyin.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3416742/

19 The Voices

Başrolde Ryan Reynolds‘ı gördüğümüz film, hem bir komedi hem de gerilim filmi. Jerry isimli fabrika çalışanı hayvanlarla konuşmaya bayılır fakat öte yandan bir katildir. Ardında birçok ceset bırakan Jerry bir gün bir kadınla tanışır ve hayatı değişir. Peki Jerry, şeytani kedisi ve iyiliksever köpeği ile geçmişinden kurtulabilecek mi? Eğer kaçırdıysanız mutlaka göz atın derim.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1567437/

18 A Most Violent Year

Oscar Isaac, Jessica Chastain, David Oyelowo gibi isimleri gördüğümüz film, polisiye ve bolca gerilim içeriyor. 1981 yılının kışında, New York’ta geçen hikayede göçmen bir ailenin hayatı anlatılıyor. Filmin baş rolleri aynı zamanda, yine 2014 yapımı olan Interstellar filminde birlikte rol aldı.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2937898/

17 The Skeleton Twins

Kristen Wiig ve Bill Hader’in baş rolleri paylaştığı film, IMDB’den 6.9 puan alarak pek de fena olmadığını gösterdi diyebiliriz. Kaderin ya da şansın, hangisine inanıyorsanız, işlendiği film oldukça dikkat çekiciydi. Süper otantik oyunculukları ile dikkat çeken yapım; dürüstlük, tuzaklar ve kasvet de içeriyor.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1571249/

16 Wild Tales

Ülkemizde henüz vizyona girmiş olan film aslında 2014 yapımı. Biz de onu 2014 yapımı olduğundan listeye alık çünkü zaten vizyon öncesi izleyebilmiştik. (Listedekilerin çoğu henüz vizyonda değil ve belki de hiç girmeyecek) Ana konunun öfke olduğunu bildiğimiz yapım, Buenos Aires ve çevresinde yaşanan altı farklı hayat hikayesini beyaz perdeye taşıdı.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3011894/

15 Black Sea

IMDB puanı 6.5 olan film, ülkemizde Nisan ayı içinde vizyona girecek. Spoiler vermemek adına çok da bahsetmeyeceğim ama zaten baş rolde Jude Law görününce, bence izlenilesi olduğu ortaya çıkıyor. ‘The Eagle’ ve ‘Marley’ filmlerinin yönetmeni Kevin MacDonald’ın yönetmenliğini üstlendiği film bir denizaltıda geçiyor.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2261331/

14 Mommy

Yönetmenliğini Xavier Dolan‘ın gerçekleştirdiği film, Kanada yapımı bir dram filmi. Çocuğuna tek başına bakması gereken bir annenin konusu edilen film, çoğu insana ‘his’ katabilir. Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon ve Suzanne Clément gibi isimlerin baş rolde olduğu filmi, şiddetle tavsiye ediyorum. Ülkemizde geçen ay vizyona girdi.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3612616/

13 The One I Love

Yine ülkemizde Nisan ayı içinde gireceği için fazla bahsetmeyeceğim film, bir romantik komedi. IMDB puanı 6.8 olan yapımı henüz bende izlemedim ama ümit ediyorum ki ortalamanın üzerinden bir film olsun.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2756032/

12 Obvious Child

Jenny Slate, Paul Briganti, Gaby Hoffmann ve Stephen Singer gibi isimleri gördüğümüz film, Amerikan yapımı bir romantik komedi. 20li yaşlarında bir genç kızın başına gelenleri konu eden film, fazla sıra dışı sayılmasa da izlenmesi gereken filmler arasına rahatlıkla girer diye düşünüyorum. Yani ben pişman olmam.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2910274/

11 Still Alice

Ülkemizde Unutma Beni çevirisi ile gelen film, geçtiğimiz ay daha yeni vizyona girdi. Eğer bunca Oscar sohbetlerine rağmen ve geçtiğimiz yıl yapımı olan Still Alice’i izlemediyseniz, listeyi okumaya devam etmeyin, aklınız karışmasın. Önceliği buna verin. IMDB puanı 7.5 olan film, Oscar’da En iyi Kadın Oyuncu ödülünü de Julianne Moore ile aldı.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3316960/

10 The Overnighters

Gececiler olarak çevirisi gerçekleştirilen ve henüz vizyonda görmediğimiz bu belgesel, Sundance Film Festivali‘nde prömiyerini yaptı. Senarist ve yönetmenliğini Jesse Moss’un üstlendiği film, Kuzey Dakota’daki petrol bölgesinde çalışan insanlar hakettikleri maaşları alabilmenin mücadelesini anlatır.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3263996/

9 Dear White People

Sundance Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü kazanan komedi türündeki film, üniversitede öğrenim gören dört siyah öğrencinin beyazların ağırlıkta olduğu okuldaki sorunlarını anlatıyor. Klasik Amerikan yapımı bir film olarak görülse de, aslında oldukça etkili ve esprili.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2235108/

8 Maps to the Stars

Ülkemizde Ocak ayında vizyona girip, yine yapım yılını tutturamayan bir film olan Yıldız Haritası, Hollywood yaşam tarzını ve genel anlamda oyunculuk kültürünü oldukça sert bir dille eleştiriyor. Julianne Moore, Mia Wasikowska, Olivia Williams, John Cusack ve Robert Pattinson gibi isimleri kadrosunda gördüğümüz yapım, güzel ve anlaşılabilir bir dram.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2172584/

7 Cold In July

Belki de yapım yılında vizyona aldığımız nadir yapımlardan biri olan Temmuz Soğuğu geçtiğimiz yıl vizyona girdi ama tutunamadan vizyondan kalktı. Dexter dizisinden tanıdığımız Michael C. Hall, 7 yıl sonra bu filmle izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Suç dünyasından iki adamın intikam duygularının anlatıldığı hikayede, Sam Shepherd ve Don Johnson baş rolleri paylaşıyor.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1179031/

6 Faults

Yönetmen ve senaristliğini Riley Stearns‘ın üstlendiği film, IMDB’den 6.6 aldı. İzleyecek gerilim filmi bulamıyosanız, 2014 e dönüp bu filme bir göz atabilirsiniz. Artık korku ve gerilim filmlerini sevmediğimi ve izlemediğimi biliyorsunuz ama bu film övgü aldığından listeye ekledim. Kötü çıkarsa övenlerin yalancısıyım.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3021360/

5 The ABC’s of Death 2

2012 yılında ilkini izlediğimiz ve 2014 de serinin ikinci filmi olarak karşımıza gelen Ölümün ABC’si tırt bir korku filmi. Yani bence. Ama kimileri de 2012 deki filmi sevdiğinden, ikinci filmi de izliyor ve seviyor. Bence yapım sadece dalga geçip eğlenilmek için izlenmeli. Listeye alınma sebebi budur.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2926810/

4 John Wick

Yönetmenliğini David Leitch ve Chad Stahelski’nin üstlendiği film; kendisini öldürmek için tutulan eski bir dostunun peşine düşen tetikçi John Wick‘in öyküsünü anlatıyor. Yani konumuz yine intikam. John Wick, Keanu Reeves‘in John rolünü oynadığı beşinci film ve yine mükemmel bir iş çıkartmış. Film ülkemizde geçen sene Kasım’da vizyondaydı.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2911666/

3 Two Days One Night

2014 Cannes Film Festivali‘nde dünya prömiyerini gerçekleştiren film, geçtiğimiz yıl Aralık ayında vizyondaydı. Ülkemizde ilk olarak Adana Altın Koza Film Festivali‘nde izleyiciyle buluştu ve 2014 Filmekimi programında bulundu. Marion Cotillard, Olivier Gourmet ve Catherine Salée gibi isimlerin mükemmel oyunculukları ile şenlenen bu film aslında oldukça iyi bir dram. Dardenne Kardeşler‘in bu filmi bence ıskaladıysanız mutlaka telafi etmeniz gerekenler arasında.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2737050/

2 The Guest

Aksiyon, gerilim, gizem ve daha ne arasanız bulacağınız bir film izlemek isterseniz, buyurun Misafir geçen seneden bulabileceğiniz bir yapım. ‘Katili bulmaca‘ lı filmler hoşunuza gidiyorsa, kaçırmamanız gereken bir film olabilir. Spoiler vermemek için konuya girmiyorum. Baş rolde Dan Stevens’ı göreceksiniz.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2980592/

1 Life Itself

Ülkemizde Hayatın Kendisi olarak çevirisi yapılan ve daha geçtiğimiz ay vizyonda görülen film, aslen 2014 yapımı. Roger Ebert, Amerika’nın en etkin sinema eleştirmenlerindendir ve 2013’te hayatına son vermiştir. Ebert, 2011 yılında otobiyografisi ‘Life Itself’i kitap olarak çıkarttı ve 2014 yılında kitap, uyarlandı. 15. Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali seçkisinde de yer alan yapım, ilginizi çekebilir diye düşünüyorum.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2382298/

beğeni satın al
Exit mobile version