- Reklamlar -
Home Listeler 2014 Yılının En İyi Film Müzikleri

2014 Yılının En İyi Film Müzikleri

Film müzikleri, izleyicinin atmosferi en iyi şekliyle yaşamasını sağlayan, bazı filmlerde görüntünün de önüne geçen etmenlerden biridir. Hikayenin anlatımı, sinematografi ve düzenlemeyi bir araya getiren en önemli şey olan müzik; birçok ödüllü/ödülsüz film için de ön plana çıkan, “Abi o filmin özellikle müzikleri harikaydı!” dedirten şeydir.

Peki 2014 yılında vizyona giren filmlerden hangisinin müzikleri en iyiydi? İşte bu soruya cevap niteliğinde hazırladığımız listeyi sizinle paylaşıyoruz:

2014 yılının En iyi film müzikleri

15 Whiplash

En iyi baterist olmayı amaç olarak edinmiş Andrew’un, aksi bir öğretmen olan Fletcher ile yaşadığı ego savaşının konu edildiği filmin müzikleri, caz müzik severlerin aksine bu tür müzikten fazla hoşnut olmayanları bile etkilemeyi başarmış Justin Hurwitz ve Tim Simonec imzalıdır.

14 The Guest

Başrollerini Dan Stevens ve Sheila Kelley’nin paylaştığı, bir Adam Wingard filmi olan The Guest’tin müzikleri, filmle özdeşleşmiş ve atmosfere en iyi şekilde kendimizi kaptırmamızı sağlamıştır. Love and Rockets grubunun Haunted When The Minutes Drag şarkısı filmin en önemli müziklerinden biridir.

13 The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson” denildiğinde bende akan sular durur! The Grand Budapest Hotel filmi de Wes Anderson’un en tatlış filmlerinden biridir. Kimi kimsesi olmayan Zero’nun Belboy olarak Grand Budapest Hotel’e gelip M.Gustave’nin yanında çalışmaya başladıktan sonra değişen, karmaşıklaşan hayatını konu alan filmin müzikleri ise Alexandre Desplat imzalıdır.

12 Under the Skin

Scarlett Johansson‘ın başrolünde olduğu Under the Skin filmi afişinin aksine müzikleriyle de bizi etkilemeyi başarmıştır. Filmin müzikleri Micachu lakaplı Mica Levi’ye aittir.

11 Guardian of the Galaxy

Eğlenceli bir Bilim-Kurgu filmi olan Galaksinin Koruyucuları filminin müzikleri başarılı müzisyen Redbone’a aittir. Dinlerken bile film gözlerimizin önüne gelirken içimizi kıpır kıpır eden bu güzel müzik için de kendisine teşekkür ediyoruz efenim :)

10 Cold in July

Dexter rolüyle hepimizin gönlünde taht kurmuş Michael C. Hall’ın başrolünde olduğu Cold in July filminin müzikleri, filmden misli misli daha güzel olduğu da aşikardır. Filmin Cosmo Black şarkısı ise Dynatron‘a aittir.

9 Interstellar

2014 yılının bana göre en overrated filmi olan Interstellar’ın görüntüleri dışında en iyi şeyi müzikleriydi. Bestekar Hans Zimmer’a ait olan bu müzik de onlarda biriydi.

8 Palo Alto

2013 filmi olmasına rağmen 2014 yılında vizyona giren Palo Alto filminin müzikleri de dinleyenleri derinden etkileyen film müziklerinden biridir. Bu arada hala izlememiş iseniz Palo Alto filmini de Dram filmi severlere tavsiye ederim.

7 A Girl Walks Home Alone at Night

Yavaş yavaş “ya bu filmler de nereden çıktı Allah aşkına!” diye içinden geçirdiğine eminim ama A Girl Walks Home Alone at Night filminin müzikleri de alkışı hak ediyordu bana göre. Radio Tehran’a ait olan Tatilat isimli eser de dinlemeye değerdir.

6 Obvious Child

Başrollerinde Jenny Slate ve Jake Lacy’nin oynadığı Obvious Child filminin müziği Casey Brooks’a ait ve benim de belirli aralıklarla açıp dinlediğim, dinlendirici ve eğlenceli yapısıyla da kendini dinleten müthiş şarkılardan biridir.

5 Inherent Vice

Aday olunmadık ödül töreni ve kategori bırakmayan Inherent Vice filminin müzikleri de ayakta alkışlamalıktır. Johnny Greenwood’un Shasta şarkısıyla sizi baş başa bırakıyoruz.

4 Gone Girl

David Fincher imzalı 2014’ün bana göre en iyi hikayelerinden birine sahip filmi olan Gone Girl filmi, müzikleriyle sinemada filmi izlerken herkesi koltuklarına çivilemeyi başarmıştır. Trent Reznor ve Atticus Ross ikilisine de “Helal olsun!” diyorum.

3 Only Lovers Left Alive

2014 yılının Sevgililer Günü’nde ülkemizde vizyona giren Sadece Aşıklar Hayatta Kalır filminin müzikleri de Jozef Van Wissem & SQÜRL’e aittir. Taste of Blood şarkısı da defalarca dinlesen sıkılmayacağın türden.

2 Frank

Frank sanırım 2014 yılında izlediğim en iyi filmlerdendi. Filmdeki her şarkı birbirinden güzeldi ama I Love You All şarkısı bana göre 2014’e damgasını vuran film müziklerinden biriydi.

1 Boyhood

22 Şubat’ta sahiplerini bulacak olan Oscar Ödülleri‘nde En iyi Film Ödülü‘nü sonuna kadar hak eden Boyhood filminin müzikleri ile bu listeyi burada sona erdiriyorum.

Yorum yaparak kendi düşünceni paylaşabilirsin. :)

beğeni satın al
Exit mobile version