- Reklamlar -
Home Listeler 2015 Yapımı Merakla Beklenen 16 Yerli Film

2015 Yapımı Merakla Beklenen 16 Yerli Film

Eylül ayına girdik artık, yılın yarısından çoğu bitti. Ama beklenen filmler bitti mi? Hayır! ^^ Tamam, havalar sıcak diye bahaneler ürettiniz, dışarısı daha sıcakken klimalı sinema salonlarını tercih etmediniz ama Eylül ayı itibari ile Sonbahara giriyoruz, havalar yavaş yavaş esmeye başlayacak. (Umuyorum…) Eh hal böyleyken artık ‘sıcak sinema salonu’ bahanelerinizi rafa kaldırırsınız herhalde. 2015 vizyon tarihli güzel yerli yapımları sizin için derledik.

Tüm filmlere gidebileceğini düşünerek; (ama ben o kadar müsait olamam ki deme) kaç tanesine gitmeyi planlıyorsun bizimle paylaşabilir misin?

NOT: Sıralama karışık olarak verilmiştir.

İşte 2015 Yapımı Merakla Beklenen 16 Yerli Film

16 Piyasadan Büyük Alacağımız Var

Oyuncu üç arkadaş, oyunlarına seyirci gelmemesi nedeniyle bir çıkış yolu aramaya başlar. Ediz, Tarık ve Kadir; bahtsız yönetmen Ertem ve yardımcısı Ayşen ile bir araya gelerek, Genç Kafa ekibini kurarlar ve bir dizi projesi hazırlayarak kanallarla görüşmeye başlarlar. Görüştükleri kanallardan birine projelerini beğendiren ekip, umutla dizi için haber beklerken, kanalın diziyi araklayıp, başka bir ekiple çektiğini görür. Bu çılgın ekip bakalım haklarını nasıl arayacaklar?

  • Vizyon Tarihi: 4 Eylül 2015
  • Yönetmen: Ekin Akçay
  • Oyuncular: İzzet Başlak, Ali Yiğit San, Rabia Tutal, Ali Rıza Kara, Okan Metin, Baran Erdoğan ve Okan Sağlam
  • Facebook Sayfası: Piyasadan Büyük Alacağımız Var

15 Robinson Crusoe ve Cuma

Issız adaya düşüşünün 15. yılını kutlayan Robinson Crusoe ve Cuma’nın yalnızlığı ve sıkıntıları tavana vurmuşken, ada sahiline yanaşan bir gemi tüm rutinlerini bozar! Viktor ismindeki bu yabancı gemisine doldurduğu hayvanlarla ve biri evlatlık diğeri öz iki kızıyla, yozlaşan dünyadan kaçmak için ikilinin adasını seçer! Robinson ve Cuma konuklarını seve seve adaya kabul ederken, tek düze hayatları da oldukça renklenecektir!

  • Vizyon Tarihi: 4 Eylül 2015
  • Yönetmen: Gürcan Yurt
  • Oyuncular: Serhat Mustafa Kılıç, John Nyambi, Beyti Engin, Damla Debre
  • Facebook: Robinson Crusoe ve Cuma

14 Karayel Poyraz

Büyük metropol İstanbul’dan Karadeniz Bölgesi’ne yaşamaya ev yerleşmeye gelen gençler farklı hayat görüşlerine sahiptirler. Üniversite yıllarındaki kurdukları müzik grubu en büyük tutkularıdır ve müzik onları gitgide yakınlaştırır. Fakat farklı mekanlarda çalmaya başladıktan bir süre sonra pek çok müzisyenin düştüğü ikileme onlar da düşer ve ‘piyasa müziği/’ideal müzik’ yapma arasında kalırlar. İşin içine maddiyat da girince fikir ayrılığı ile dağılırlar. Hepsi ayrı müzik tutkunu olan bu arkadaşlar, ölüm kalım savaşı veren yakın bir dostlarını kurtarmak için yeniden bir araya geleceklerdir.

  • Vizyon Tarihi: 4 Eylül 2015
  • Yönetmen: Levent İnanır
  • Oyuncular: Emre Gülcan, Buket Gümüş, Birtan Sinan, Hikmet Karagöz

13 Misafir

Yıllar önce işlerin bir türlü yolunda gitmediği baba evinden kovulan Nur, aradan on yıl geçtikten sonra annesinin hastalandığının ve ölüm döşeğinde olduğunun haberini alır. küçücük kızını da yanına alarak acilen baba evine geri dönen genç kadının tek amacı ise dünya gözüyle annesini son bir defa daha görmek ve helalleşmektir. Film evrensel bir tema olan anne kız ilişkisini ölüm teması çevresinde merkezine alırken; ülkemizde de oldukça yaygın bir sorunsal olan aile içi cinsel taciz meselesini de alt hikaye bağlamında gündemine alıyor. Öyküde aradan geçen zamana rağmen birbirleriyle dirsek teması tam olarak kesilmemiş olan aile fertleri üzerinden bütün olumsuzluklara rağmen diri tutulan umutlar ve bu umutlara sımsıkı sarılmaktan vazgeçmeyen tutunamayanların hikayesi anlatılmaktadır.

  • Vizyon Tarihi: 11 Eylül 2015
  • Yönetmen: Mehmet Eryılmaz
  • Oyuncular: Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu, Hale Akınlı

12 Dabbe 6

Dabbe serisi ile yerli korku sinema türünü damgasını vuran Hasan Karacadağ, hepsi cin temalı olan Dabbe filmlerine bir yenisini daha ekliyor. Serinin devam filminde en tehlikeli cin kabilesi olarak kabul edilen Cuhenna kabilesi beyaz perdeye aktarılıyor.

11 Asimetrik

Bir üniversitede intihar ve cinayet olayları gerçekleşmektedir. İntihar eden en son kişi de, Duygu’nun alt kat komşusu Aslı’dır ve Duygu bir tesadüf eseri Aslı’nın laptopunu karıştırırken, daha önce bilmediği bazı bilgilere ulaşır. Bunun üzerine Aslı’nın ölümünün intihar olmadığını düşünmeye başlar ve olayı araştırmaya başlar. Peki olaylar bir bir çözülürken kimler sağ kalacaktır?

  • Vizyon Tarihi: 11 Eylül 2015
  • Yönetmen: Alper Giray Urhanoğlu
  • Oyuncular: İnci Aslan, Duygu Urgan, Caner Gezirgen

10 Detay

Taner, ortağı Burak ile birlikte bir mimarlık şirketinin sahibidir. Son projelerini başarıyla tamamlayan ikili, eşleri ve asistanlarıyla birlikte ofislerinde bu başarı için küçük bir kutlama yaparlar. Kutlama biter, Taner çalışması gerektiğini söyleyip herkesi ofisten gönderir. Ardından, birlikte çalıştığı güvenlik şirketinin müdürü ofise gelir ve beklenmedik bir şekilde, kazara ölür. Taner bu andan itibaren kabus gibi bir geceye adım atar. Bir anda telefon çalar ve arayan kişi kendini “uzman” adıyla tanıtır. Telefonun ucundaki bu kişi ofisin tüm güvenlik sistemleri ile Taner’in tüm iletişim cihazlarına sızmayı ve kontrollerini ele geçirmeyi başarmıştır. Dahası bu gizemli kişi, ilerleyen anlarda bu oyuna Taner’in ailesini ve gizli sevgilisini de dahil eder. Taner’in çevirdiği tüm dolaplar ifşa olmak üzeredir. O andan itibaren zamanla yarışmaya başlar. Zira Taner’in hayatı ve ailesinin geleceği, bundan sonra atacağı adımlara bağlıdır.

  • Vizyon Tarihi: 18 Eylül 2015
  • Yönetmen: Korhan Bozkurt
  • Oyuncular: Deniz Uğur, Yosi Mizrahi, Burak Hakkı, Toprak Sağlam

9 Guruldayan Kalpler

Film toplum içerisindeki sınıfsal farklılıkları sanatın birleştirici gücü açısından ele alıyor. Komedi türündeki filmde heykeltraş bir kadın ile onun atölyesinde yeni işe başlayan vasıfsız bir işçinin hikayesi anlatılıyor. Sanatın değiştirici ve dönüştürücü etkisi bu iki insanın ilişkisi çerçevesinde sorgulanıyor.

  • Vizyon Tarihi: 18 Eylül 2015
  • Yönetmen: Ömer Uğur
  • Oyuncular: Devin Özgür Çınar, Necip Memili, Algı Eke, Tanju Tuncel
  • Facebook: Guruldayan Kalpler

8 Kara Bela

Hayatı hep kuralına göre yaşamış Kudret’in düzeni yaşadığı sürpriz olaylarla tepetaklak olur. O da çok sevdiği arabasına atlayıp Antep’e doğru yola çıkar. Yolculuk boyunca hem arabasının hem de Kudret’in başına gelmeyen kalmaz. Kudret yüzlerce kilometrenin sonunda hem dostluğun önemini keşfedecek hem de kuralsız yaşamın keyfini öğrenecektir.

  • Vizyon Tarihi: 18 Eylül 2015
  • Yönetmen: Burak Aksak
  • Oyuncular: Cengiz Bozkurt, Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil, Cihan Ercan

7 Adana İşi

Maksut ve Şimşek, Adana’da tesisatçılıkla hayatlarını kazanan iki çalışandır. Bir yılbaşı gecesi bankada sıkıntı yaratan bir su tesisatını tamir etmekle görevlendirilirler. Fakat öyle bir iş yaparlar ki yanlışlıkla bankanın kasa dairesinin duvarı yıkılır! İkili şimdi banka kasasındaki paralarla baş başadır! Hayatlarını zar zor idame ettirirken, fakirlikten kurtuluş yolunu bulduklarına inansalar da  bu para onlara bolca bela getirecektir!

  • Vizyon Tarihi: 24 Eylül 2015
  • Yönetmen: Ali Adnan Özgür
  • Oyuncular: Murat Akkoyunlu, Ceyda Ateş, Melih Selçuk, Aylin Aslım, Erkan Can, Yılmaz Gruda, Füsun Demirel  Ezel Akay

6 Yok Artık

Taksici Fikret, İstanbul’un yoğun trafiğinde sabahtan akşama kadar direksiyon sallarken sık sık “Yok artık!” dedirten birçok komik olaylarla karşılaşır. Ehliyet almaya çalışan Asuman, iki aşk arasında kalan Faruk, kızı kaçırılan Cenk, sevgilisi hafızasını kaybedince ne yapacağını şaşıran Ceyda, söylediği minicik bir yalanın kurbanı olan Semih.

  • Vizyon Tarihi: 25 Eylül 2015
  • Yönetmen: Caner Özyurtlu
  • Oyuncular: Erkan Kolçak Köstendil ve Ceren Moray, Çağlar Çorumlu, Şebnem Bozoklu

5 Madımak: Carina’nın Günlüğü

Yıllardan 1993’tür ve kadının toplumdaki yerini araştırmak için genç bir araştırmacı olan Carina Cuanna Türkiye’ye gelir. Temmuz ayında Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak için aralarında Aziz Nesin’in de olduğu geniş bir yazar-müzisyen-gazeteci ve şairler topluluğu ile yola çıkar. Fakat gerici güçlerin provakasyonu sonucu konakladıkları Madımak oteli önünde tansiyon artar. Çıkartılan yangın sonrası yaşanan katliamında Carina da yaşamını kaybeder. Fakat son nefesine kadar her anını günlüğüne kaydetmeyi başarır.

  • Vizyon Tarihi: 25 Eylül 2015
  • Yönetmen: Ulaş Bahadır
  • Oyuncular: Denise Ankel, Füsun Demirel, Rıza Akın, Altan Erkekli, Mustafa Alabora, Erdal Tosun

4 Aşk Nerede

Film, evlenme çağına çoktan gelmiş, “aşkı” ve “doğru erkeği”, kafasındaki “zengin, kariyerli, yakışıklı…” gibi uzayıp giden bir listeyle, karşısına çıkan yanlış erkeklerde arayan kariyerli bir genç kadınla, yakışıklı bir taksi şoförü arasında ansızın ortaya çıkan imkansız bir aşkı anlatıyor.

  • Vizyon Tarihi: 25 Eylül 2015
  • Yönetmen: Semra Dündar
  • Oyuncular: Ayça Erturan, Faik Ergin, Oya Aydoğan, Kadir Çöpdemir

3 Bulantı

Ahmet, sevgilisinin yanında olduğu gecelerden birinde karısını ve küçük kızını trafik kazasında kaybettiğini öğrenir. Umursamaz bir adam olan Ahmet bu son derece trajik olaydan çok etkilenmeden hayatına devam etse de bir noktadan sonra hayatında bazı önemli değişimler meydana gelecektir.

Vizyon Tarihi: 2 Ekim 2015

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Şebnem Hassanisoughi, Öykü Karayel, Çağlar Çorumlu, Cemre Ebuzziya, Ercan Kesal

2 Ali Baba ve Yedi Cüceler

Vizyon Tarihi: 29 Ekim 2015

Yönetmen: Cem Yılmaz

Oyuncular: Cem Yılmaz, Irına Ivkina, Zafer Alagöz, Çetin Altay

1 Kötü Kedi Şerafettin

Fare Rıza, ameliyatla sincap olmak ister… Martı Rıfkı ise romatizmaları yüzünden rutubetten kaçar… Bakkal Şemistan’ın veresiye defteri kabarmıştır; paragöz ev sahibi Hasene ise Şro’nun peşindedir! Film, çizgi roman serisi olarak tanıdığımız ve Bülent Üstün’ün imzasını taşıyan Kötü Kedi Şerafettin ve mahallesindeki renkli karakterlerinin maceralarını beyazperdeye taşıyor.

Vizyon Tarihi: 27 Kasım 2015

Yönetmen: Mehmet Kurtuluş

Seslendirmeler: Şerafettin; Uğur Yücel. Diğer karakterler; Demet Evgar, Güven Kıraç, Okan Yalabık, Gökçe Özyol, Ayşen Gruda, Cezmi Baskın, Yekta Kopan, Ahmet Mümtaz Taylan

Websitesi: Kötü Kedi Şerafettin Film

beğeni satın al
Exit mobile version