- Reklamlar -
Home Listeler 2015 Yılından Yılbaşında İzlenebilecek 20 Film

2015 Yılından Yılbaşında İzlenebilecek 20 Film

Yılbaşında izlenebilecek filmler listesine geçmeden önce Filminebandım ekibi olarak güzel bir yıl geçirmenizi diliyoruz. Yılbaşına özel amme hizmeti ile karşınızdayız!

Hem 2015 yılında izlemeden bırakmak istemeyeceğiniz filmleri sıralıyor, hem de evinde bir başına oturup yılbaşına girecek olanlar için hayır işliyoruz. İçlerinde mutlaka “bunu izledim!” dediğiniz film çıkacaktır, çünkü çok sevilen ve oldukça fazla izlenen filmleri de listeye soktuk. Bu arada tekrar 2016’dan fazlaca mutluluk, bolca huzur ve kaliteli film diliyoruz. Haydi sizi daha fazla meraklandırmadan şöyle alalım. Ancak yılbaşında izlenebilecek filmleri sıralarken tamamıyla rastgele bir sıralama yaptık. Keyfe keder yani :) Buyurun:

Karşınızda Yılbaşında İzlenebilecek 20 Tane 2015 Filmi

20 Inside Out

Orijinal fikri ve yönetmenliği Pete Docter’a ait olan eğlenceli animasyonun senaristi Michael Arndt. Neşe (Amy Poehler), Korku (Bill Hader), Öfke (Lewis Black), Nefret (Mindy Kaling) ve Üzüntü (Phyllis Smith).. Riley’in zihninin içinde yaşayan, ona günlük hayatında tavsiyeler veren duygular, Riley’nin alışkın olduğu yerden taşınıp yeni bir ortama girmesiyle kaosa sürüklenir. Neşe, Riley’nin en önemli duygusudur ve onu hep pozitif tutmaya çalışır ama diğer duygular bu yeni hayatına uyum sağlama konusunda oldukça zorlanır.

19 Mad Max: Fury Road

Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller‘ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu Mad Max: Fury Road 2015 yılının en iyi filmlerinden ilk 3’e rahat girer. Charlize Theron ve Tom Hardy‘nin rol aldığı filmde ayrıca Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz yer alıyor. Maceranın hiç bitmediği yapımı soluksuz izleyebilirsiniz.

18 Minions

Tarih öncesi çağlardan beri kendilerine kötü bir efendi arayışında olan Minyonlar, Dracula’dan, Firavun’a, Napolyon’dan, Dinozorlara kadar birçok kişiye hizmet etmeye çalışsalar da, hepsi bir gün yok olmuştur. En sonunda 3 minyon bir yolculuğa çıkar ve Amerika’da kendilerine kötü bir efendi ararlar. Minyonlar’ın Türkçe seslendirmesini Beren Saat ve Kenan Doğulu yaptı. Filmin yönetmenliğini Pierre Coffin ve Kyle Balda, senaristliğini Brian Lynch gerçekleştirdi. Eğlenceye varım diyorsanız, buyurun.

17 Sicario

Başrollerinde yıldız oyuncular Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jeffrey Donovan ve Jon Bernthal‘in yer aldığı Sicario, ABD ve Meksika arasında bulunan kanunsuz sınır kenti Suarez’de idealist bir FBI ajanı olan Kate ve özel operasyon kuvveti görevlilerinin uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmek için görevlendirilmelerini konu alıyor. Filmin yönetmenliğini Denis Villeneuve üstlenirken, senaryo koltuğunda Taylor Sheridan oturuyor.

16 It Follows

David Robert Mitchell‘ın Cannes Film Festivali’nde övgüyle karşılanan filminin baş rollerinde Linda Boston, Heather Fairbanks ve Aldante Foster bulunuyor. Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay’in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. 2016’ya korkarak girmek isteyenler gelsin.

15 Martian

Geçtiğimiz yılın en sevilen bilim-kurgu kitaplarından biri olan Andy Weir imzalı The Martian, ülkemizde de yakın zamanda “Marslı” adıyla basılmıştı. Marsta mahsur kalan maharetli astronot Mark’ın günlüklerinden derlenen çetin bir hayat mücadelesini anlatan filmin baş rolünde Matt Damon yer alırken kadroda kendisine Sean Bean, Kate Mara, Jessica Chastain, Jeff Daniels ve Michael Pena gibi isimler eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda ise türün sevilen yönetmeni Ridley Scott var.

14 Spectre

Bond, sızdığı gizli bir toplantı sonucunda, Spectre olarak bilinen tekinsiz bir örgütün varlığını ortaya çıkartır. Bond, Spectre’nin ağını ortaya dökebilecek ipuçlarına ulaşmak için, eski düşmanı Mr White’ın kızı, Madeleine Swann’ı aramaktadır. 007 James Bond karakterini yine Daniel Craig üstlenirken, bu filmde kendisine ödüllü Fransız oyuncu Léa Seydoux‘un (Madeleine Swann) yanı sıra yeni isimler olan İrlandalı aktör Andrew Scott, Dave Bautista, Monica Bellucci ve Christoph Waltz (Oberhauser) yer alıyor.

13 The Little Prince

Antoine de Saint-Exupéry’in klasikleşmiş eseri ‘Küçük Prens’ten sinemaya uyarlanan animasyon türündeki yapıtta, bir pilot kendisini ıssız bir çölün ortasında bulur ve çok uzak bir gezegenden gelmiş olan küçük bir çocukla karşılaşır. IMDB puanı 7.8 olan film, Kung Fu Panda’nın yönetmeni Mark Osborne‘un yönetmenliğinde. Tatlı bir ece geçirmek için ideal.

12 Chappie

Bilim-kurgu ve komedi türlerini harmanlayan filmin yönetmen koltuğunda, ‘District 9’ adlı düşük bütçeli yapıtıyla bilim-kurgu türüne bambaşka bir boyut kazandırdıktan sonra ‘Elysium’ filmiyle kendi bilim-kurgu dilini oluşturan Neill Blomkamp oturuyor. Yakın bir gelecekte geçen hikayede, mekanik robotlardan oluşan polis güçleri, devletin baskıcı tutumu ile sistemin yegane kollukkuvveti haline gelmiştir. Ancak, insanlar gitgide usandıkları bu robotlara karşı koymaya hazırlığındadırlar.

11 Spy

Senaristliğini ve yönetmenliğini Paul Feig‘in üstlendiği komedi-macera türündeki yapımın başrolünde Melissa McCarthy yer alırken kadroda kendisine Jude Law, Jason Statham, Rose Byrne ve Morena Baccarin eşlik ediyor. Susan Cooper CIA’de masa başı çalışan bir analisttir. Ölümcül silah ticareti yapan tehlikeli bir şebekenin dünyasına sızarak yol açacakları felaketi önleme görevi Susan Cooper’ın olur. Bu onun ilk saha işidir ve işler beklediği gibi gitmeyecektir. Oldukça esprili ve eğlenceli bir yapım.

10 The Dressmaker

Seneler önce dedikodular yüzünden Avustralya’daki küçük köyünü terk eden Myrtle ‘Tilly’ Dunnage’ın hasta annesine bakmak için geri dönüşünü konu alan filmin baş rollerini Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet ve Liam Hemsworth paylaşıyor. Köyden uzakta geçirdiği yıllarda Fransız modacılardan eğitim alan genç kadın (Winslet), köye geri döndüğünde bir dikiş makinesi ve moda konusundaki yeteneğiyle tüm köyü baştan başa değiştiriyor. Oyunculuklar müthiş.

9 Limonata

Ünlü oyuncu Ali Atay’ın kamera arkasına geçtiği ilk yönetmenlik deneyimi olan filmin baş rollerini Serkan Keskin ile Ertan Saban paylaşıyor.Makedonya’da yaşayan Suat eski bir tır şoförüdür ve ölümcül bir hastalık nedeniyle yatağa düşer. Oğlu Sakip’i yanına çağırır ve ölmeden önceki tek arzusunu açıklar. Suat seneler önce İstanbul’da imam nikahı kıyarak bir kadınla evlenmiştir ve bu evlilikten bir çocuğu olmuştur. Ancak Suat bebekken terk ettiği bu çocuğu hiç görememiştir. Ölmeden önce tek dileği Selim adındaki ikinci çocuğunu bulup ondan helallik istemektir. Buna göre oğlu Sakip’ten İstanbul’a gidip kardeşini bulmasını ister. Heyecanlı ve komik bir yolculuk hikayesi olan Limonata Türk filmi izlemek isteyenler için ideal.

8 Danny Collins

Orta yaşlarını geçmiş olan dünyaca ünlü müzisyenin, gerçek hayat hikayesinden yola çıkılarak oluşturulmuş öyküsünü perdeye aktaran film; Danny adındaki bir rock yıldızının geçmişi ile olan samimi yüzleşmesini konu alıyor. Bolt ve Arabalar gibi animasyon filmlerin ve Çılgın Aptal Aşk, Last Vegas gibi komedi filmlerinin senaristliğini üstlenen Dan Fogelman‘ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi Danny Collins. Gerçek hikaye sevenler müjde…

7 Burnt

Steven Knight‘ın senaryosunu yazdığı John Wells‘in ise yönetmenliğini üstlendiği filmin yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Bradley Cooper, Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson, Uma Thurman, Daniel Brühl ve Omar Sy gibi isimler yer alıyor. Paris’te bir restoranda çalışan Şef Adam Jones, kötü alışkanlıklarından vazgeçemeyince sahip olduğu her şeyi kaybetme aşamasına gelir. İki Michelin yıldızlı şef bir noktadan sonra kendi mutfağını oluşturup hatalarını telafi etmeye karar verir. Sonrasında olacakları siz görün.

6 Kara Bela

Yönetmenliğini ve senaristliğini Burak Aksak‘ın üstlendiği Kara Bela’nın baş rollerinde Cengiz Bozkurt, Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil, Erdal Tosun, Tarık Ünlüoğlu, Zihni Göktay, Zerrin Sümer, Hasibe Eren, Berat Yenilmez ve İştar Gökseven gibi komedinin önemli isimleri bulunuyor. Hayatı hep kuralına göre yaşamış Kudret’in düzeni yaşadığı sürpriz olaylarla tepetaklak olur. O da çok sevdiği arabasına atlayıp Antep’e doğru yola çıkar. Peki yolculuğu ne kadar normal olacaktır?

5 Pawn Sacrifice

Gerçek olaylardan uyarlanan filmde yenilmez Rus şampiyon Boris Spassky ile Amerikalı genç satranç oyuncusu Bobby Fischer‘ın haftalar süren unutulmaz rekabeti konu ediliyor. Reykjavik’de geçen hikayenin baş karakterlerine Liev Schreiber ve Tobey Maguire ikilisi hayat veriyor. Steven Knight‘ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda bulunan isim Edward Zwick. Gerçek hikaye sevenler için alternatif.

4 Jurassic World

Sinema tarihinin en önemli serilerinden biri olan Jurassic Park‘ın son filminin yönetmeni Safety Not Guaranteed filmiyle tanıdığımız Colin Trevorrow.  John Hammond’ın tasarladığı sıradışı park projesi, yıllar sonra hayata geçirilir ve böylece dinozor temalı, tam teşekküllü bir park ortaya çıkar. Ne yazık ki beklenen ilgiyi görmez. Bu nedenle de  parktaki dinozorların genlerinden yeni bir dinozor türü yaratmaya karar verirler. Ancak bu plan bekledikleri gibi sonuçlanmayacaktır.

3 The Man From U.N.C.L.E

1960’lı yılların popüler dizisinden uyarlanan filmin baş rollerini Henry Cavill ile Armie Hammer paylaşıyor. Filmin ismindeki U.N.C.L.E. kelimesi “United Network Command for Law and Enforcement”ın kısaltması. Guy Ritchie‘nin yönetmen koltuğunda oturduğu casusluk filmi 1960’lı yıllarda Soğuk Savaş döneminde geçiyor. CIA ajanı Solo ile KGB için çalışan Kuryakin, uluslararası bir suç örgütünü çökertmek için işbirliği yapmak zorunda kalırlar. Bu zorlu davada ellerindeki tek ipucu ise Alman bir bilim adamının kızına ulaştıkları takdirde ilerleyecek olmalarıdır. Film oldukça iç açıcı.

2 Bridge of Spies

Üç Oscar Ödülü sahibi Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı filmin baş rollerinde iki Oscar ödülü bulunan Tom Hanks avukat James Donovan rolünde, ona üç Tony Ödülü ve iki Olivier Ödülü bulunan Sovyet ajanı Rudolf Aben rolündeki Mark Rylance eşlik ediyor. Casuslar Köprüsü’nün senaristleri ise usta yönetmen ve senarist Coen Kardeşler. Filmde Brooklyn’de bir sigorta avukatının kendisini bir anda Soğuk Savaşın ve Sovyetler tarafından ele geçirilen Amerikalı U-2 pilotunun değişimi için olacak pazarlığın ortasında bulması konu alınıyor.

1 Terminator: Genisys

Serinin beşinci filminin senaristliğini ilk iki filme imza atan William Wisher üstlenirken yönetmen koltuğunda Alan Taylor bulunuyor. Yıl 2029… İnsanların direniş önderi John Connor, makineler imparatorluğu Skynet’in ölümcül gücüne karşı savaşmaktadır. John Connor, sadık dostu Çavuş Kyle Reese’i 1983 yılına geri gönderir ve katil bir robot tarafından takip edilmekte olan annesi Sarah Connor’ı kurtarması için görevlendirir. Bu sayede insan ırkının geleceğini korumuş olacaktır.

Yılbaşında izlenebilecek filmlerin şu an sonuna geldik! Yeni yılınız güzel geçsin efendim…

beğeni satın al
Exit mobile version