Godzilla 2: Canavarlar Kralı Film Değerlendirmesi

794

Hellooo.. Uzun zaman sonra aşırılar aşırısı müthiş bir film ile geri dönüyorum demek isterdim ki o da ne? Dönüşüm muhteşem olamadı çünkü Godzilla hayal ettiğim Godzilla çıkmadı. Nedenini merak edenler ve filmi henüz izlememiş olanlar buyursun gelsin. Hafif spoiler içerir.

Önce filmin künyesine bakalım. Yönetmen koltuğunda Michael Dougherty oturuyor. Filmin türünü ve Godzillayı bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Bu filmin başrolünde yer alan oyuncular Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown..

- Reklamlar -

Godzilla 2: Canavarlar Kralı Film Değerlendirmesi

2014 yapımı Godzilla’nın devam filmi niteliğinde olan “Godzilla: King of Monsters” IMDB puanı 6.6.. Yani diyor ki çok mu sıkıldın, izleyecek tüm diziler bitti ya da sezon arasında mı, canın çıtır çerez bir şeyler mi izlemek istiyor, buyur gel.

Godzilla 2: Canavarlar Kralı Film Değerlendirmesi Başlasın!

Filmden en çok beklentimiz Godzilla’nın üstünlük kurmak isteyen diğer canarvarlara ağız yüz dalmasıydı ancak bu pek olmadı. Aralarında Mothra, Rodan ve Godzilla’nın ezeli düşmanı üç başlı King Ghidorah’ın da bulunduğu canavarlar en güçlü kim savaşına tutuldular ancak beklenen dövüş sahneleri ne yazık ki gelmedi. Godzilla ve Ghidorah sadece son sahnede ve yeterli olmayan düzeyde savaştılar.

Kimse Godzilla filminden derin anlamlar çıkarmayı, duygulanıp ağlamayı ya da korkmayı beklemiyor tek beklediğimiz aksiyon. Bunu da sağlıklı bir çekim, bol savaş sahnesi, kaliteli görüntü ve müzik ile gerçekleştirin oldu bitti.

Filmin akışı ile ve görsel efektler ile pek problemimiz olmadı ancak fazlaca düşüncesiz ve 3 günde yapılıp hoop ortaya çıkartılmış bir yapım hissiyatı uyandırıyor. Daha doğrusu: ‘halbuki daha neler neler olabilirdi’ deyip çıkıyorsunuz sinema salonundan.

Godzilla 2: Canavarlar Kralı Oyunculukları

Oyunculuklar gayet iyiydi ama Stranger Things ile ünlenen kızımız Millie Bobby Brown ayrı bir başarılı idi. Onu bir de büyünce görelim bakalım, biz bunun küçüklüğünü biliriz diyeceğimiz günlerde ödüllerden ödüllere koşuyor olacak.

Sadede gelirsek Godzilla eski Godzilla değil. Bir gün izlemek isterseniz acayip boşta kalmış olun, ancak o zaman bakın. Belki biraz fazla gömmüş olabilirim ama bu bence benim beklentilerim ile alakalı, belki beklentisiz izlerseniz ‘gömdüğün kadar da yokmuş’ diyebilirsiniz.

Godzilla 2: Canavarlar Kralı Değerlendirmesi

Müzik - 2
Görsellik - 6
Oyuncu Performansları - 7
Yönetmen - 2
Senaryo - 6

4.6

Değmez

Godzilla 2: Canavarlar Kralı filmini sizin için inceledik. Pek beklediğimiz gibi çıkmadığı için şimdiden çok üzgün olduğumuzu söyleyelim.

User Rating: 3.85 ( 1 votes)
Önceki İçerikGame of Thrones Spin-off’u Sonunda Geliyor
Sonraki İçerikAçlık Oyunları’nın Devam Filmi Geliyor
ohmonvie
Gerçek hayatta bulamadığımız her şeyi tek tek bulduğumuz yerin; filmlerin içine daldım.