Hayao Miyazaki Boro The Caterpillar’ı da Yapıp Emekli Olacak

511

Animasyon denilince akla gelen ilk isim olan Hayao Miyazaki, son bir film daha yapıp emekli olacağını açıkladı. Son filmi ise Boro The Caterpillar olacak.

Hayao Miyazaki Boro The Caterpillar'ı da Yapıp Emekli Olacak

- Reklamlar -

Hayao Miyazaki Boro The Caterpillar ile Emekli Oluyor

Kısa bir süre önce emekli olacağını duyuran animasyon dünyasının en büyük ismi Hayao Miyazaki, kısa filmlerinden birini uzun metraj olarak yapıp köşesine çekilmek istiyormuş.

IndieWire‘ın haberine göre Tokyo’daki Studio Ghibli müzesinde gösterimi yapılan kısa filmlerden biri olan Boro The Caterpillar, Miyazaki’nin emeklilik planlarını bir süre ertelemesine sebep olmuş.

2019 yılında tamamlanmasını düşündüğü filmin 2020 Tokyo Olimpiyatları’na yetişeceğini düşünüyormuş.

Emeklilik planı Miyazaki’nin kafasında uzun bir süredir mevcut bildiğiniz üzere. My Neighbor Totoro, Princess Mononoke ve Howl’s Moving Castle gibi filmlerin yönetmeni olan üstad 2013 yılında “Emekli oluyorum” açıklamasıyla belimizi bükmüştü. 2013 yılından beri Boro the Caterpillar‘ı Ghibli Müzesi’nde gösterime sunan Miyazaki bu hareketiyle hepimizin gözlerini boncuk boncuk yaptı.

Biz bekleriz üstadım. Sen gönder gelsin!

Önceki İçerikNatalie Portman’lı Jackie’den Yeni Fragman
Sonraki İçerikLogan’dan X-23’lü Yeni Bir Afiş Geldi
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)