Junun Filmi Özel Gösterimi ile Rexx Sineması’nda

998

Magnolia (Manolya), There Will Be Blood (Kan Dökülecek), The Master ve Inherent Vice (Gizli Kusur) gibi filmleri ile 6 Oscar ödülüne aday olarak gösterilen ünlü yönetmen Paul Thomas Anderson’ın son filmi olan Junun İstanbul Film Festivali ve MUBI’nin katkılarıyla 28 Ekim’de Rexx Sineması’nda tek gösterim ile seyirciyle ilk defa buluşacak.

Junun Filmi Özel Gösterimi ile Rexx Sineması'nda

- Reklamlar -

2015 baharında, İsrailli müzisyen Shye Ben Tzur, yönetmen Paul Thomas Anderson ve Radiohead’in gitaristi Jonny Greenwood; “Rajasthan Express” müzisyenleri tarafından Hindistan’ın kuzeyindeki Mehrangarh Kalesi’nde ağırlanır. Amaçları, 15.yüzyıldan kalma bu kalede Radiohead’in yapımcısı Nigel Godrich’in yardımlarıyla; Hindistan’ın dört bir yanından değerli müzisyenlerin de katılımıyla, müzisyen, besteci ve şair Ben Tzur’un albümü üzerine çalışmaktı. Grubun kalenin içinde kurulan stüdyoda geçirdikleri üç haftalık eşsiz ve coşkun buluşma aynı isimli albüm ve aşkın deliliği “JUNUN” ile sonuçlanır.

Bu özel proje için Paul Thomas Anderson şöyle diyor; “Umuyorum ki insanlar Jonny ve Shye tarafından yapılan müzikle birlikte, film izleyebilecekleri harika bir platform keşfedecekler.

Dipnot: “Junun” kelimesi, “mecnun” ile aynı kökten geliyor.

Junun Filminin Fragmanı

Önceki İçerikBulantı (2015) Film İncelemesi
Sonraki İçerikJoy Filmi Fragmanı Yayınlandı
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)