Keira Knightley Colette’in Biyografisinde Başrol Oynayacak

1005

Keira KnightleyThe Imitation Game ile En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Pride & Prejudice ile En iyi Başrol Kadın Oyuncu Oscar ödüllerine aday olarak gösterilen güzeller güzeli, başarılı bir oyuncu. Hanım kızımız Still Alice (Unutma Beni) filminin yönetmeni olan Wash Westmoreland’in de yönetmenlik koltuğunda oturacağı Sidonie-Gabrielle Colette‘in biyografik filminde başrol oynayacakmış.

Keira Knightley Colette'in Biyografisinde Başrol Oynayacak

- Reklamlar -

Keira Knightley Colette’i Canlandıracak

Knightley modern kadının sembolü olarak gösterilen Fransız yazar ve basım tarihi 1944 olan; Gigi ile Nobel Ödülü adayı olan Sidonie-Gabrielle Colette’i canlandıracakmış. Colette’in daha önce 1958 yılında vizyona giren ve bir müzikal olan Gig ile 9 Oscar ödülü kazanmış, 2009 yılındaki Michelle Pfeiffer’ın başrolünde oynadığı Chéri filmi de Colette’in birer hikayesidir.

2009 yılına kadar toplamda 45 dizi ve filmin hikayesinin Colette’in romanlarından uyarlanarak yapıldığını belirtmek isteriz.

Keira Knightley’nin Canlandıracağı Colette Kimdir?

Pek başarılı olduğu söylenemeyecek bir yazar olan ilk kocası Henri Gauthier-Villars yönetiminde özyaşamsal çizgiler taşıyan; Çok sevilen Claudine romanlarını kaleme almaya başlayan Collete; 1900’lü yılların başında Claudine Okulda, Claudine Paris’te, Claudine Evli ve Claudine Gidiyor adlı kitapları çıkarmıştır. Sözü edilen bu kitaplarda yaşamı tanımaya çalışan akıllı bir kadının çocukluğunu, gençliğini ve evliliği anlatılmaktadır. Dört kitabında ortak kahramanı olan Claudine’ın, özgürlüğünü kazanmaya çabaları burjuva toplumu fazla irdelemeden erotik bir sonla noktalanır. Yazdıklarıyla kendi yaşamını temel olarak ortaya koyarak gerek Claudine’ın Evi; gerekse Sido adlı romanlarında kendi çocukluğunu, yaşadığı memleketin özelliklerini ve annesini anlatır Colette.

Ama Colette denildiğinde akla gelen ilk hikaye “Gigi” olmuştur ve 1958 yapımı olan bu 9 Oscar ödüllü Gigi’nin beyaz perde uyarlaması için ilk önce Audrey Hepburn düşünülmüş ancak o sıralar Audrey’in farklı projeleri dolayısıyla bu anlaşma gerçekleşmemiş.

Genellikle erotik hikayeleriyle ön plana çıkan Colette’i Keira Knightley nasıl canlandıracak bakalım görelim…

Önceki İçerikKung Fu Panda 3 Gişesi ABD’yi Salladı
Sonraki İçerikHan Solo Kylo Ren Kapışması Böyle Olsaydı?
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)