Koca Sevimli Dev Steven Spielberg’in İlk Disney Filmi Olacak

1669

Koca Sevimli Dev, Roald Dahl’ın 1982 yılında piyasaya sürdüğü tontiş mi tontiş bir roman. Roald Dahl’ı Charlie and the Chocolate Factory, James and the Giant Peach Matilda ve Fantastic Mr. Fox gibi hikayelerinden de tanıyoruz. 58’den fazla dile çevrilen ve 200 milyondan fazla satan ünlü bir romancı kendisi.

Bu hikayenin beyaz perde uyarlaması neredeyse 25 yıldır yapılmaya çalışıyordu. E.T.’nin de senaristi olan Melissa Mathison‘ın 2015 yılında hayata gözlerini yummasının ardından Steven Spielberg’in bu projeyi nihayete erdirme arzusu artmış. Adeta ona saygı duruşu olarak gördüğü Koca Sevimli Dev için Disney Studios ile anlaşmaya varmış.

- Reklamlar -

Koca Sevimli Dev Filminin Hikayesi

Görülebilecek en yardımsever ve iyi yürekli olan devimiz, geceleri herkes uyurken, koca korkunç devlerin lezzetli insancıkları bir lokmada yuttukları bir dünyadadır. Bu korkutucu durumu engelleyebilecek tek bir dev vardır o da bizim sevimli devimiz! Koca Sevimli Dev, dünyanın en iyi yürekli devidir. Gittiği her yere götürdüğü ve cebinde gezdirdiği arkadaşı Sophie’yle birlikte, dünyayı Kana susamış ve Teklokmadayutan gibi kötü yürekli devlerden kurtarmaya çalışır.

Roald Dahl’ın 1996 yapımı Dev Şeftali filminden sonraki ilk Disney yapımı film olacak bu güzel hikayesi için biraz beklememiz gerekiyor.

Steven Spielberg‘in yönetmenliğini ve yapımcılığını yapacağı filmdeki diğer yapımcılar ise Frank Marshall (Back to the Future (1985), Raiders of the Lost Ark (1981), The Sixth Sense (1999) ve The Curious Case of Benjamin Button (2008)) ve Sam Mercer (The Sixth Sense (1999) Signs Signs (2002) Unbreakable (2000)  Snow White and the Huntsman (2012)) iken yönetici yapımcılar ise Kathleen Kennedy, John Madden, Michael Siegel ve Kristie Macosko Krieger’dır. Birdman, The Wolf of Wall StreetAdam ve Gladiator gibi filmlerde de görev alan Adam Somner ise yapımcı yardımcılığı görevini üstlenecektir. Bu kadar çok film ismi veriyor olmamızın sebebi; ne kadar kaliteli bir yapım olacağına olan inancınızı arttırmak içindi. Disney/Amblin/Reliance iş birliğinde yapılacak olan filmin vizyona giriş tarihi için bazı itilaflar var. Kimi yerde Amerika’da 1 Temmuz’da vizyona gireceği konuşulurken kimi yerlerde ise Roald Dahl’ın doğum günü olan 13 Eylül’de (13 Eylül 1916) vizyona girmesi ve 100. yılı için de bir saygı duruşu gösterilmesi gerektiği inancını taşıyor.

Bu dünyalar tatlısı hikayenin ülkemizde de aynı dönemler içinde vizyona girmesi ümidini taşıyoruz.

Koca Sevimli Dev Afişi

Koca Sevimli Dev Steven Spielberg'in İlk Disney Filmi Olacak

Önceki İçerikThe Revenant Belgeseli Geldi
Sonraki İçerik22 Ocak Vizyondaki Filmler ve Haftanın Filmi
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)