The Glassworker Pakistan’ın İlk Animasyonu Olacak

785

The GlassworkerUsman Riaz isimli Pakistanlı girişimci tarafından Pakistan’ın ilk animasyon stüdyosunun ilk el yapımı animasyon filminin adı. Hayao Miyazaki‘nin 2013 yılında emekli olduğunu açıklamasının ardından Studio Ghibli severleri epey üzmüştü. Ama Usman Riaz, Miyazaki severlerin kanını kaynatacak bir benzerlikte yaptıkları The Glassworker ile bu tarzı devam ettirmek istiyor. Ancak bir problemleri var ki o da devam etmelerini engelleyen en önemli şey; PARA!

The Glassworker Pakistan'ın İlk Animasyonu Olacak

- Reklamlar -

The Glassworker Animasyonun Konusu

Pakistan tarihinin ilk animasyon filmi olan bu yapımın hikayesinde Vincent isimli bir çocuğun babasından cam işçiliğini öğrenmek için izlemesi ile başlıyor. Ardından yıllar geçtikçe babasından öğrendiği bu mesleği devam ettirme niyetinde olan Vincent’in dükkana sıkça gelen Alliz isimli kendisi gibi genç olan bir kıza olan aşkı ile zirve yapıyor.

Bu projenin babası olan Usman Riaz aynı zamanda besteci ve yönettiği bir orkestrası bile var! Boston’da eğitimini tamamlayan Riaz, bu adımı ile adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

Kickstarter‘a açtıkları şapka ile de bu projeye desteklerinizi bekliyorlar. 50.000 dolara ihtiyaçları olduğunu söyleyen ekip şu ana kadar 31.000 doları garantilemiş olarak görünüyor.

Aşağıda fragmanını bulabileceğiniz bu proje için pamuk eliniz cebinize giderse bir ritüel olarak bir takım hediyelere de sahip olabilir ve bir ilkin gerçekleşmesine katkıda bulunabilirsiniz.

The Glassworker Fragmanı

Önceki İçerikGeorge Gaynes (Komutan Lassard) 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Sonraki İçerikEnnio Morricone Quentin Tarantino’nun 9. Filminin Müziklerini Yapacak
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)