2001: A Gif Odyssey Karşınızda

731

2001: A Gif OdysseyJean-Baptiste Le Divelec isimli bir manyağın (tasarımcıymış kendisi) ustalar ustası Stanley Kubrick‘in şaheserlerinden biri olan 2001: A Space Odyssey (2001: Bir Uzay Destanı) filminin tamamını 569 Gife böldüğünü görünce hayranlığımızı gizleyemedik.

Jean-Baptiste Le Divelec, bu projeyi Fair Use Doctrine (Adil Kullanım Doktrini) ile ilgili bir deney olarak planlanmış ve hayata geçmiş. Adil Kullanım Doktrini ise Amerika’da 1922 yılından sonra yapılan bütün filmleri kapsayan bir telif yasasıymış. Bu yasaya göre bu tarihten sonra çekilen filmlerle ilgili herhangi bir sahnenin kullanımı yasa dahilinde yasaklanmış ve koruma altına alınmış. Le Divelec ise “Bu yasağı delebilir miyiz acaba?” diye düşünürken “Peki filmin tamamı bir gif haline getirilirse yine bu yasaya tabii mi?” sorusunu kendine sormuş ve sonuncunda 2001: A Gif Odyssey ortaya çıkmış. Sonuç olarak Le Divelec; Şu an herhangi bir uyarı almadığını ve büyük ihtimalle bu yasayı delebildiğini söylemiş.

- Reklamlar -

Tamamı 569 Giften oluşan bu çalışma için kendisine sabrı ve çıkan sonuç için tebriklerimizi iletiyoruz. Birkaç örnek ile birlikte listenin en alt kısmında tamamının yer aldığı linki bulabilirsiniz. Afiyet olsun.

İşte 2001: A Gif Odyssey

Tamamına göz atmak için ise buradan devam edebilirsiniz.

Önceki İçerikFilmlerdeki Ölüm Sahneleri Öncesi Söylenen En İyi 100 Söz
Sonraki İçerikStar Wars Cosplay Hem de Aile Boyu
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)