Indiana Jones 5 Senaryosu David Koepp’a Emanet

749

Indiana Jones 5 senaryosu daha önce Steven Spielberg ile birlikte Jurassic Park ve War of The Worlds’ta da çalışan David Koepp‘a emanet edildi.

Hollywood Reporter‘ın özel haberine göre usta yönetmen Steven Spielberg ile daha önce The Lost World: Jurassic Park ve War of the Worlds filmlerinde birlikte çalışan David Koepp, uyarladığı bu senaryolar ile ününe ün katmıştı. Daha önceki Indiana Jones filmlerinden Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull’ı da uyarlamıştı başarılı senarist.

- Reklamlar -

Indiana Jones 5 Senaryosu David Koepp'a Emanet

Indiana Jones 5 Senaryosu David Koepp’a Emanet Edildi

Gelen ilk bilgilere göre filmin konusu yine Well of the Souls‘ta geçecek gibiymiş. Koepp’in henüz senaryonun neresinden başlayacağı konusunda kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor. George Lucas’ın bu efsaneleşmiş hikayesini Crystall Skull filmi için uyarlayan Koepp yine daha önceki filmlerde olduğu gibi senaryoyu taslak halinde hazırlayıp George Lucas‘a gönderecekmiş.

David Koepp, Hollywood’un A+ senaristlerinden biri olma özelliğiyle tanınan ünlü bir kişilik. İsmini henüz duymamış olanlar için Mission Impossible’ın hikayesi ve Spider-Man’in senaryo uyarlaması bu büyük senariste aitti.

Son olarak ünlü yazar Dan Brown‘ın Inferno (Cehennem) isimli romanını beyaz perdeye uyarlayacak olan Koepp bakalım Indiana Jones 5’i bizlere nasıl sunacak?

Indiana Jones 5 Geliyor!

Ünlü arkeolog ve maceracı Indiana Jones‘un ilk filmi 1981 yılında Raiders of the Lost Ark; Ki bu film ile Amerikan Film Endüstrisi tarafından Tüm Zamanların En iyi 100 Filmi listesine girdi. Ardından 1984 yılında Indiana Jones and the Temple of Doom, 1989’da Indiana Jones and the Last Crusade. 2008 yılında Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ile karşımıza çıkmıştı. Bu dört filmi toplamda 2 milyar dolar gişe hasılatı ile de tarihe geçmişti.

Walt Disney Studios’un 19 Temmuz tarihini seçilmiş olmasının nedeni ise; 12 Temmuz’da Marvel’ın Inhumans filmi ile aynı tarih aralığında iki filmi de dağıtımını yapmak istemesiymiş. Bu arada Lucasfilm’in Star Wars: Episode IX‘inin de bu tarihlerde çıkacak olması Indiana Jones ve Star Wars’un inanılmaz bir gişe savaşı içerisine gireceğini de gösterecek.

Önceki İçerikBatman v Superman Film Müzikleri Listesi Geldi
Sonraki İçerikAssassin’s Creed Filmi Yeni Bir Görüntü ile Geldi
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)