22 Nisan’da Vizyona Giren Filmler ve Haftanın Filmi

1058

Bu hafta da yine diğer haftalar gibi, filmlerin maşallahı var. Vizyona giren film sayısı giderek artıyor mu yoksa bize mi öyle geliyor? Bu hafta vizyona giren film sayısı; onbir. Hepsinden kısaca bahsedip sonrasında vizyona giren bize göre en iyi filmi seçiyor olacağız. Aynı fikirde olmazsanız sizden de yorum bekleriz. Buyurun:

  1. Avcı: Kış Savaşı
  2. Şeytan Papuçta
  3. Kral İçin Hologram
  4. Saklı
  5. Kor
  6. Kabr-ı Cin Mühür
  7. Babaların Babası
  8. Yolculuk
  9. Kuzular Kurtlara Karşı
  10. Küçük Kral
  11. Yola Geldik

İşte Haftanın Film Tavsiyesi Niteliğindeki Filmleri

Şeytan Papuçta

Şeytan Papuçta filminin senaristliğini ve yönetmenliğini Cengiz Mert üstlenirken, başrolde İhsan Dayanç yer alıyor. Arif isimli bir kişinin hayatında hiçbir şeyin yolunda gitmemesi ve define avcılığına çıkması konu ediliyor. Gelişigüzel bir film olarak görüyor ve geçiyoruz.

- Reklamlar -

Kral İçin Hologram

Kral İçin Hologram, Amerikalı yazar Dave Eggers’ın aynı adlı romanının beyazperde uyarlamasıdır. Tom Hanks, Tom Skerritt, Ben Whishaw filmin başrol oyuncularıdır. Dram filminin yönetmeni Tom Tykwer. Film oldukça izlenesi.

Saklı

Saklı, Selim Evci’nin üçüncü uzun metrajlı filminde İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen ve Türkü Turan başrolleri paylaşıyor. Türk yapımı dram filmi, bu haftanın filmi olabilecek güçte değil ama dram severler için kadrosu geniş.

Kor

Kor, yönetmenliğini ve senaristliğini Zeki Demirkubuz’un üstlendiği film. Filmin başrollerinde Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk ve İştar Gökseven yer alırken kadroda kendilerine Çağlar Çorumlu, Dolunay Soysert, Talha Yayıkçı ve Berat Özdemir de eşlik ediyor. Bir başka dram daha ama imzası kuvvetli. İzlenilesi bir filmdir.

Kabr-i Cin Mühür

Kabr-ı Cin Mühür, Korku filmlerini sevmediğimizi zaten biliyorsunuz. Volkan Adıyaman isimli yönetmenin filmi, başarıya açık diyemeyeceğim. Siz korku severseniz, buyurun.

Babaların Babası

Babaların Babası, yönetmenliğini Raşit Çelikezer’in yaptığı senaryosunu Nuri Özgül ve Şenol Zencir’in yazdığı yapımcılığını Selin Altınel’in üstlendiği filmin başrollerini Menderes Samancılar, Ali Sürmeli, Ayhan Taş, Burak Satıbol, İsmail Demirci, Burcu Binici, Abidin Yerebakan, Barış Başar, Ömer Gecü, Erdal Cindoruk, Emre Kentmenoğlu ve Ayşen Sezerel paylaşıyor. Haftanın komedi filmi, gülmeye ihtiyacı olanlar için geldi.

Yolculuk

Yolculuk, Ve bir dram daha. Filmin yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı üstleniyor. Vizyona giren zayıf filmlerden biridir.

Kuzular Kurtlara Karşı

Kuzular Kurtlara Karşı, misler gibi bir çocuk filmi. Andrey Galat, Maxim Volkov yönetmen koltuğunda oturuyorlar. Kurtlarla kuzuların iç dünyasında geçiyor. Rus yapımı film minikler için.

Küçük Kral

Küçük Kral, Sandor Jesse ve Lutz Stützner’in yönetmenliğini üstlendiği animasyonun seslendirme kadrosunda Paul Falk, Otto Sander, Jamie Lee Blank bulunuyor. Fransa, Almanya ve Polonya ortak yapımı olan film küçük kral Macius’un maceralarını anlatıyor.

Yola Geldik

Yola Geldik, daha önce Aşkopat filmine imza atan Haydar Işık’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin hikayesi ve senaryosu ise Orhan Aydın’a ait. Bir mafya komedisini beyaz perdeye taşıyan güldürünün oyuncu kadrosunda Ozan Dağgez,  Serkan Şengül, Ferdi Kurtuldu, senarist Orhan Aydın, Meral Kaplan, Serhat Özcan, Ayça Kuru ve İrfan Aslanhan yer alıyor.

Avcı- Kış Savaşı

Seriye yeni dahil olan Emily Blunt‘un Buz Kraliçesi’ni Jessica Chastain’ın ise savaşçıyı canlandıracağı yapımda ilk filmin avcısı Chris Hemsworth ve kötü kraliçesi Charlize Theron rolleri için tekrar kamera karşısına geçiyor.

Film, gücünü kaybeden kardeşi Ravenna’yı (Theron) diriltmek için sihirli aynanın peşine düşen Buz Kraliçesi ile Chris Hemsworth ile güçlerini birleştiren bir diğer avcı Jessica Chastain’ın arasında geçen mücadeleyi işleyecek. Aynayı geri almak için bir avcı birliğini görevlendiren kraliçeye karşı iki iyi kalpli avcı güç birliği yapacak.

22 Nisan haftasının filmi olarak bunu seçtik çünkü ilk film hiç de fena sayılmazdı. İkincisinden de aynı performansı bekliyoruz. Hem eğlenceli, hem romantik hem de aksiyon dolu bir film bizleri bekliyor diye tahmin ediyoruz.

Bir de fragmana ve afişe bakalım:

Önceki İçerikMechanic: Resurrection Filminden İlk Fotoğraf Geldi
Sonraki İçerikBenzer Sahneleri Olan Filmler Bir Arada
ohmonvie
Gerçek hayatta bulamadığımız her şeyi tek tek bulduğumuz yerin; filmlerin içine daldım.