Bağımsız filmlerin dağıtımcısı M3 Film ve Kariyo & Ababay Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen Başka Sinema, her ay düzenli olarak kendi seçkilerini websitesinden yayınlayarak sinema severler ile paylaşıyor.
Kasım ayından itibaren biz de “Belki gözünüzden kaçmıştır” diye düşünerek düzenli olarak Başka Sinema filmlerini sizlerle paylaşıyor, değerlendiriyor ve öneriyor olacağız.
Başka Sinema Kasım Ayı Filmleri Şöyle
- Abluka
- Jauja / Hayal Ülkesi
- Mia Madre / Annem
- Slow West / Sakin Batı
Şimdi filmlerin detaylarına geçelim.
4Abluka

20 yıl hapis yattıktan sonra, Kadir şartlı tahliye olur. İstanbul büyük bir siyasal karmaşa içindedir, polis ise failleri yakalamak için önlemlerini her geçen gün arttırmaktadır. Emniyette yüksek bir mevkide olan Hamza, şartlı tahliye karşılığında Kadir’e bir iş bulmasında yardımcı olur. Kadir bir çöp toplayıcısı gibi çalışarak gecekondu mahallelerinde muhbirlik yapmaya başlar. Çöplerde bomba yapım malzemeleri olup olmadığını araştırmakta, buna göre istihbarat bilgisi üretmektedir. Kadir, kardeşi Ahmet’i çalıştığı mahallelerden birinde bulur. Ahmet ise belediyede sokak köpeklerinin itlafından sorumlu birimde çalışmaktadır. Ahmet, Kadir’in yakın bir abi-kardeş ilişkisi kurmak için çabalarını karşılıksız bırakır. Ahmet’in mesafeli tutumu, Kadir’i çeşitli komplo teorileri üretmeye yöneltir.
2015 Venedik Film Festivali
Jüri Özel Ödülü
2015 Adana Altın Koza Film Festivali
En İyi Film, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetimi, Halk Jürisi Ödülü, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu (Berkay Ateş)