2084 – Distopik ve Eğlenceli Bir Kısa Film

1083

2084 geçtiğimiz yıla ait bir yapım. Filme de ismini veren yılda insanlığın kaderinin bir moron bilgisayarın cümlelerine sıkıştığının konu alındığı kısa filmdir.

Taz Goldstein’in yazıp yönettiği, Byrne Offutt’un da senaryosunu hazırladığı kısa filmde Byrne rolünde Byrne Offutt, Bob rolünde Bob Levitan ve Brandon rolünde ise Brandon Epland oynamış.

- Reklamlar -

George Orwell‘in 1984 isimli romanının konusuna paralel olarak 100 yıl sonrasını distopik olarak işlendiği bu kısada 1984 romanında da olduğu gibi Big Brother kelimesinin geçtiği bir Big Brother Systems ile de oraya gönderme yapılmış. Le Monde’un Yüzyılın 100 Kitabı listesinde de yer alan 1984’te çiftdüşün tekniğiyle karşıt kavramlar bir arada kullanılarak kişinin bariz gerçeğe aykırı olanı kabul etmesi beklenmektedir. Zira, kitaptaki düzende merkez partiye bağlılığı göstermesi için insanın gerekirse akla aykırı olanı bile doğru bellemesi gerekir. Ne kadar da günümüze benziyor değil mi?

Yönetmen Taz Goldstein’ın yemek odasında çekilen bu kısa film basit ama eğlenceli bir yapım olmuş. Ellerine sağlık. Keyifli seyirler.

2084 Kısa Filmi

Önceki İçerikStreet Fighter Gerçek Hayata Uyarlanırsa
Sonraki İçerik18 Mart’ta Vizyona Giren Filmler ve Haftanın Filmi
Emre Arısoy
Tam bir film manyağıyım. Film izlemeden bir gün geçirmişliğim yoktur. "Sonra durdum dedim ki madem izliyorum neden yazmıyorum?" ve yazmaya karar verdim :)