The Judge / Yargıç (2014) Film İncelemesi

1535

Hank Palmer (Robert Downey Jr.), Chicago’da başarılı ve zengin bir avukattır. Çoçukluğu Indiana’nın küçük bir kasabasında geçmiştir. Hank, bu kasabadan gitmeyi hayal etmiş ve avukat olunca da senelerce uğramadığı kasabasına annesinin cenazesi için gitmek zorundadır.

The Judge / Yargıç (2014) Film İncelemesi

- Reklamlar -

Joseph Palmer (Robert Duvall), Hank’in babası, kasabanın saygın ve güvenilir yargıcıdır. Eşinin ölümünden sonra, daha önce bir davasında verdiği beraat kararı sonrasında bir genç kızın ölmesine sebep olmuş ve onu derinden etkileyen suçlu, yolda ölü bulunmuştur. Kendisi bu cinayetteki en büyük şüphelidir. Hank, arasının bozuk olduğu ve yıllardır görüşmediği babasının yargılanması aşamasında babasına yardım etmek istemektedir ve gerçekler ortaya çıkmaya başlar.

Hank’in ailesiyle olan ilişkisi çoğu insanın anlayabileceği, yaşayabileceği doğallıkta yansıtılmış. Çocukken, onunla asla gurur duyduğunu belirtmeyen, sert ve sevgisini göstermeyen babası, Hank’in babasına öfkeli olmasına ve yaşadığı kasabaya dönmek istememesine yol açmış. Yıllarca bunun eksikliğini yaşayan Hank, ancak kasabasına geri döndüğünde gerçeklerle yüzleşiyor. Hatta bu yüzleşme mahkeme salonunda, babasının yargılandığı sırada oluyor.

Hank, başarılı bir adam fakat kardeşleriyle, babasıyla ve eşiyle olan ilişkilerinde başarısız, kötü bir karakter olduğunu görüyoruz ve bunda babasının rolü çok fazla. İkisi de inatçı ve vurdumduymaz olduğu için aralarındaki sorunu yıllarca aşamamışlar. Aralarındaki buzlar yavaş yavaş erirken bunu görmek filmin sıcak yanlarından biri.

Filmde bir sonraki aşamada ne olacağını kestirebiliyorsun ama keyifle izlenecek bir film olmuş. Belki de Robert Downey Jr. ve Robert Duvell’in muhteşem oyunculuklarının etkisi. Hiçbir sahnede sıkılmadan izledim, gayet akıcıydı. The Judge / Yargıç filmi şiddetle tavsiyemdir.

The Judge / Yargıç Fragmanı

The Judge / Yargıç (2014) Film İncelemesi

Müzik - 6
Görsellik - 6
Oyuncu Performansları - 7
Yönetmen - 7
Senaryo - 7

6.6

Çok iyi

Başrollerinde Sherlock Holmes rolüyle tanıdığımız Robert Downey Jr. ve Robert Duvall'ın yer aldığı The Judge / Yargıç filmini sizler için değerlendirdik.

User Rating: Be the first one !
Önceki İçerikMüsaitseniz Wes Anderson’ı Övelim?
Sonraki İçerikİkinci Bir Şans / A Second Chance Vizyona Girdi
Konuk Yazar
Daimi olmasa da arada bir uğrayıp buralara neşe veren, kurduğu cümleleri ile bizleri mutlu eden nadide yazarların filminebandim için ürettikleri yazıları burada paylaşıyoruz. Sen de "Benim yazımı da yayınlayın" diye düşünüyorsan mail adresimiz aşağıda :)